Laatste nieuwsArchief

Lambrisering van hout

Lambrisering is van zijn ouderwetse imago af en zien we tegenwoordig steeds vaker in woningen. Het is mogelijk om de lambrisering helemaal naar uw stijl en eigentijds te maken. Daarnaast is het ook mogelijk om het een functie te geven door het te schilderen met schoolbordverf of een bank erin te verwerken. Lambrisering zorgt voor een spannende vlakverdeling en sfeer in huis.

De kleur van Zaanstad

Wanneer je in Zaandam komt valt het je vast gelijk al op: de prachtige stijl van de huizen en de mooie kleuren. Het huidige kleurbeeld van de Zaanse houtbouw bestaat uit de Zaanse groenkleur, blauw/grijstinten en crème/wittinten. Vooral het Zaans groen is bekend en siert diverse huizen in Zaandam.

Deurkozijnen

De deuren in u woonruimte gaan meerdere malen per dag open en dicht. Het is dan ook niet gek dat deze deuren na verloop van tijd toe zijn aan vervanging. Om klemmen te voorkomen is het belangrijk dat het kozijn juist wordt geplaatst. Bij Timmerfabriek Visser bent u gegarandeerd dat dit goed gebeurd.

Renoveren met hout

Wanneer iets is gemaakt van hout zal het in de loop der tijd gaan “werken”. Dit is de vervorming van hout door het optreden van vocht. Doordat hout vocht opneemt en afgeeft kan het gaan zwellen, krimpen, kromtrekken en zelfs in sommige gevallen gaan scheuren. Ook is er een kans dat er ooit houtrot op zal treden en het hout aan zal tasten. Hierdoor is het uiteindelijk nodig om te denken aan…

Tover de zolder om tot een slaapkamer door middel van een dakkapel

De meeste zolders worden gebruikt als opbergruimte en bestaan uit twee schuine wanden. Hierdoor oogt de ruimte veel kleiner dan het eigenlijk is. Een dakkapel kan een mooie uitkomst zijn om deze ruimte goed te benutten. Het zorgt voor lucht, licht en loopruimte en het kan voor een unieke slaapkamer zorgen.

 

Diverse behandelingen voor hout

Er bestaan diverse behandelingen voor hout, waarmee u het langer mooi kunt houden. Afhankelijk van de duurzaamheid van het hout zal het onbehandeld gaan vergrijzen bij aanraking met zonlicht en water. Om dit te kunnen voorkomen zal het hout eerst moeten worden behandeld, zodat het langer mooi blijft.

Het FSC keurmerk

Timmerfabriek Visser gebruikt alleen hout dat beschikt over het FSC keurmerk. Dit keurmerk staat voor het bevorderen van het bosbeheer wereldwijd. FSC staat voor Forest Stewardship Council en is een non-profit organisatie dat zorgt voor het behoud van het leefgebied van planten en dieren, respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. 

Diverse soorten ramen en raamkozijnen

Er bestaan diverse soorten ramen en raamkozijnen. Welke past het beste bij uw woning en sluit het beste aan op uw wensen? Wij zetten een aantal raamsoorten voor u op een rijtje.

Vervanging en onderhoud van boeidelen

Ook voor het vervangen en onderhouden van uw boeidelen bent u bij Timmerfabriek Visser aan het juiste adres. Ondanks dat hout een sterk product is, zal er vervanging nodig zijn bij achterstallig onderhoud. Zo ook bij houten boeidelen.

Bouwen met houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een oude bouwmethode, waarbij er als eerst een houten draagconstructie of frame wordt gebruikt voor een bouwproject. Deze methode wordt veel toegepast in gebieden waar veel hout beschikbaar is.

Onze klanten
   (4,5 / 5) 26 beoordelingen
    (5 / 5)
goed
House Energetics Lees meer