Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Bouwen met hout levert hoge bijdrage aan CO2 reductie

De bouwsector is verantwoordelijk voor een groot deel van de Nederlandse CO2 uitstoot. Met duurzaam geproduceerd hout kan er een grotere bijdrage aan de CO2 reductie worden geleverd. Daarom is er op 26 oktober 2016 het actieplan Bos en Hout gepresenteerd op de Nationale Klimaattop in Rotterdam.

CO2 reductie tot wel 50%

Op de Nationale Klimaattop heeft de Nederlandse Branche vereniging voor de Timmerindustrie (NBvT) samen met de Koninklijke vereniging voor Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) een interactieve sessie ‘Bouw met duurzaam hout, kies voor een beter klimaat’ verzorgd. Tijdens deze sessie wordt duidelijk dat de bouw een grote impact op het milieu heeft, maar dat door meer houtgebruik een positieve verandering in gang kan worden gezet. Want naast een CO2 reductie tot wel 50%, levert meer houtgebruik ook CO2 opslag op. Daarmee levert meer houtgebruik in de bouw dus een belangrijke bijdrage aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Aanzetten tot actie

Met het actieplan Bos en Hout hopen de deelnemende partijen dat aannemers en opdrachtgevers aangezet worden om de mogelijkheden van hout in de bouw veel meer te benutten. Vaak zien aannemers en opdrachtgevers wel de urgentie van minder milieubelastend bouwen, maar benutten nog niet de vele mogelijkheden van hout. Premier Rutte en staatssecretaris Dijksma (milieu) hebben het plan vol enthousiasme ondertekend. Daarmee geeft de overheid kracht bij de intentie om dit plan in de komende jaren uit te gaan voeren.