Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Hout werkt… Altijd!

Hout is een prachtig materiaal om mee te werken in en om het huis. Het heeft vele voordelen. Het is duurzaam, sterk, isolerend en inbraak werend. Een andere belangrijke eigenschap van hout is dat hout werkt. Het is en blijft een natuurlijk materiaal.

Ook is het ontzettend veelzijdig omdat het bewerkt en herstelt kan worden. Daarmee is hout aan te passen naar iedere trend. Andere grote voordelen zijn dat het recyclebaar en biologisch afbreekbaar is en bovendien energiezuinig om te produceren.

De werking van hout

Een andere belangrijke eigenschap van hout is dat hout werkt. Het is en blijft een natuurlijk materiaal en dat reageert sterkt op ons zeeklimaat. De luchtvochtigheid schommelt nogal door de jaargetijden heen. In de zomer als het warmer is en de luchtvochtigheid hoger is, zet hout uit. In de winter krimpt het hout weer. Voor elke houtsoort is de hoeveelheid werking anders. Grenen bijvoorbeeld zal meer werking hebben dan een hardhout als eiken.

Effecten van de werking van hout beperken

De effecten van de werking van hout kunnen enigszins beperkt worden. Timmerfabriek Visser houdt bij alles wat er wordt gemaakt rekening met de werking van hout. Alles wat wij maken wordt van zorgvuldig gedroogd hout gemaakt. Bovendien moeten de constructies die wij maken ruimte bieden om het krimpen en uitzetten van hout toe te staan.

Voor u als klant betekent dit dat u altijd goede kwaliteit van ons kunt verwachten. Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel 075 – 617 579 84.