Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Filter op onderwerp

De voordelen van hout

Hout is een duurzaam product en gaat bij goede behandeling lang mee. Al eeuwenlang wordt hout gebruikt om mee te bouwen en te werken. De uitstraling van dit product is natuurlijk en is een groot favoriet van veel mensen. Van binnendeuren tot trappen en van lijstwerk tot kozijnen. Timmerfabriek Visser maakt alles voor u op maat van het beste hout. Maar waarom zou u kie…

Lees meer

Houten ramen en kozijnen door de eeuwen heen

Er is in de loop der eeuwen veel veranderd op het gebied van ramen en kozijnen. Niet alleen de functie ervan heeft veel ontwikkelingen doorgemaakt, maar ook de constructie en samenstelling zijn verbeterd.

Lees meer

Zaanse gevels, rijk aan ornament

Ornament is onlosmakelijk verbonden met de stenen en houten pronkgevels in de Zaanstreek. Het is altijd aanwezig geweest omdat het zich bij uitstek leent voor aanpassingen aan de heersende mode, zonder dat daarvoor de traditionele constructie aangetast hoeft te worden. Het kan dienen om constructieve details extra te benadrukken of juist te verhullen. Er kan dan ook, …

Lees meer

4 redenen om uw kozijnen te vervangen

Ondanks een regelmatige schoonmaakbeurt en goed onderhoud kan het nodig zijn om uw houten kozijnen te vervangen of aan te passen. 

Lees meer

Machine SCM Accord 40 FX in gebruik!

Onze nieuwe houtbewerkingsmachine SCM Accord 40 FX staat inmiddels in de fabriek en heeft zijn eerste werkstukken al gemaakt.

Lees meer

Duurzame inzetbaarheid dankzij het ESF

Door de inzet van de succesvolle bedrijfsstrategie Quick Response Manufacturing (QRM), hebben wij geïnvesteerd in het duurzaam inzetbaar maken van onze medewerkers. Het implementatietraject dat hiervoor is uitgevoerd, is mede gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Lees meer

Nieuwe machine voor houtbewerking

Aan het begin van de maand november werd de ´HoutPro+' beurs gehouden in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. De Houtpro+ beurs wordt eens in de drie jaar gehouden en is een vakbeurs voor de houtbewerkingssector en aanverwante sectoren. De beurs was zeker geslaagd.

Lees meer

Wandelroute Rondje Zaanse Parels

Timmerfabriek Visser is één van de Zaanse parels die zijn opgenomen in het gelijknamige boek. Wij zijn hiervoor geïnterviewd en er zijn foto's gemaakt. Ter promotie van het boek is er een mooie wandelroute gemaakt.

Lees meer

Frisse blik hal en fabriek

De muren in de fabriek en de hal zijn wit geschilderd om de nieuwe lean manufacturing methode nog beter te kunnen implementeren.

Lees meer

Timmerfabriek start training Lean manufacturing

De druk om sneller, efficiënter en goedkoper te produceren neemt zeker in de bouw met de dag toe. Als timmerfabriek wordt van ons verwacht dat wij volgens de modernste inzichten het proces optimaal inzet om de klant op zijn wenken te bedienen.

Lees meer

De houtindustrie in de Zaanstreek

In de Zaanstreek wordt als sinds eind 16e eeuw hout bewerkt. De houtindustrie in de Zaanstreek begon rond 1596, toen kocht Cornelis Corneliszoon een molen en plaatste daarin een door hem uitgevonden zaag, die doormiddel van een krukas op en neer zaagde. Deze ene molen was het begin van 367 zaagmolens en een bloeiende houthandel in de Zaanstreek.

Lees meer