Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Filter op onderwerp

Lambrisering van hout

Lambrisering is van zijn ouderwetse imago af en zien we tegenwoordig steeds vaker in woningen. Het is mogelijk om de lambrisering helemaal naar uw stijl en eigentijds te maken. Daarnaast is het ook mogelijk om het een functie te geven door het te schilderen met schoolbordverf of een bank erin te verwerken. Lambrisering zorgt voor een spannende vlakverdeling en sfeer i…

Lees meer

De kleur van Zaanstad

Wanneer je in Zaandam komt valt het je vast gelijk al op: de prachtige stijl van de huizen en de mooie kleuren. Het huidige kleurbeeld van de Zaanse houtbouw bestaat uit de Zaanse groenkleur, blauw/grijstinten en crème/wittinten. Vooral het Zaans groen is bekend en siert diverse huizen in Zaandam.

Lees meer

Deurkozijnen

De deuren in u woonruimte gaan meerdere malen per dag open en dicht. Het is dan ook niet gek dat deze deuren na verloop van tijd toe zijn aan vervanging. Om klemmen te voorkomen is het belangrijk dat het kozijn juist wordt geplaatst. Bij Timmerfabriek Visser bent u gegarandeerd dat dit goed gebeurd.

Lees meer

Tover de zolder om tot een slaapkamer door middel van een dakkapel

De meeste zolders worden gebruikt als opbergruimte en bestaan uit twee schuine wanden. Hierdoor oogt de ruimte veel kleiner dan het eigenlijk is. Een dakkapel kan een mooie uitkomst zijn om deze ruimte goed te benutten. Het zorgt voor lucht, licht en loopruimte en het kan voor een unieke slaapkamer zorgen.

Lees meer

Renoveren met hout

Wanneer iets is gemaakt van hout zal het in de loop der tijd gaan “werken”. Dit is de vervorming van hout door het optreden van vocht. Doordat hout vocht opneemt en afgeeft kan het gaan zwellen, krimpen, kromtrekken en zelfs in sommige gevallen gaan scheuren. Ook is er een kans dat er ooit houtrot op zal treden en het hout aan zal tasten. Hierdoor is het uiteindelijk …

Lees meer

Diverse behandelingen voor hout

Er bestaan diverse behandelingen voor hout, waarmee u het langer mooi kunt houden. Afhankelijk van de duurzaamheid van het hout zal het onbehandeld gaan vergrijzen bij aanraking met zonlicht en water. Om dit te kunnen voorkomen zal het hout eerst moeten worden behandeld, zodat het langer mooi blijft.

Lees meer

Het FSC® keurmerk

Timmerfabriek Visser gebruikt alleen hout dat beschikt over het FSC® keurmerk. Dit keurmerk staat voor het bevorderen van het bosbeheer wereldwijd. FSC® staat voor Forest Stewardship Council en is een non-profit organisatie dat zorgt voor het behoud van het leefgebied van planten en dieren, respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. 

Lees meer

Diverse soorten ramen en raamkozijnen

Er bestaan diverse soorten ramen en raamkozijnen. Welke past het beste bij uw woning en sluit het beste aan op uw wensen? Wij zetten een aantal raamsoorten voor u op een rijtje.

Lees meer

Vervanging en onderhoud van boeidelen

Ook voor het vervangen en onderhouden van uw boeidelen bent u bij Timmerfabriek Visser aan het juiste adres. Ondanks dat hout een sterk product is, zal er vervanging nodig zijn bij achterstallig onderhoud. Zo ook bij houten boeidelen.

Lees meer

Bouwen met houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een oude bouwmethode, waarbij er als eerst een houten draagconstructie of frame wordt gebruikt voor een bouwproject. Deze methode wordt veel toegepast in gebieden waar veel hout beschikbaar is.

Lees meer

Typische Zaanse kenmerken

De Zaanse Schans is met de eeuwen gegroeid en veranderd, maar wordt gekenmerkt door de typisch groene huizen, molens en oude industriële panden. Tot na de middeleeuwen waren vrijwel alle Hollandse huizen gemaakt van hout.

Lees meer

Schuifpui van hout

U wilt een schuifpui van hout laten installeren, maar twijfelt over het materiaal? Wij hebben hieronder de voor- en nadelen van een houten schuifpui op een rijtje gezet.

Lees meer