Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Hout verfklaar maken

Met alleen een mooie nieuwe houten deur of kozijn ben je er nog niet. Na de aanschaf en het plaatsen van een houten product moet het vaak nog worden geschilderd. Timmerfabriek Visser geeft u tips hoe uw houten deur of kozijn verfklaar maakt!

Voordat u gaat schilderen

Voordat u begint met schilderen moet u het hout verfklaar maken. Bekijk de staat van het hout: onbehandeld hout moet eerst licht glad worden geschuurd. Zitten er gaten of schuren in het hout, dan kunt u deze opvullen. Schuur het hout voorzichtig om lelijke plekken te voorkomen.

Vrij van stof

Nadat het hout mooi glad is geschuurd moet het eerst stof vrij en helemaal schoon worden gemaakt. Neem de geschuurde delen af met een doek en later eventueel nog met een beetje terpentine. Dit zorgt ervoor dat het oppervlakte echt goed schoon wordt en er geen vuile plekken op het hout achter blijven.

Klaar? Verven maar!

Het hout is klaar om geschilderd te worden! Breng allereerst een laag met grondverf aan, deze grondverflaag zorgt ervoor dat de verf netjes blijft zitten. Vervolgens is het tijd om de deur of het kozijn van de juiste kleur verf te voorzien. U kunt kiezen voor verf op terpentine- of waterbasis. Verf op terpentinebasis kan worden gebruikt voor binnen en buiten. Verf op waterbasis wordt voornamelijk binnen gebruikt, daarnaast droogt deze verf sneller op en blijft er nauwelijks een verfgeur hangen.

Veel succes met het verven van uw houten deur of kozijn! Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over onze hout producten? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel naar 075-617 579 84.