Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Schuifpui van hout

U wilt een schuifpui van hout laten installeren, maar twijfelt over het materiaal? Wij hebben hieronder de voor- en nadelen van een houten schuifpui op een rijtje gezet.

Onderhoud van hout

Een nadeel van hout is dat dit materiaal onderhoud nodig heeft. Het is verstandig om eens in de zoveel tijd het hout te schilderen en controleren op beschadigde plekken. Mocht dit niet gedaan worden dan bestaat er een kans dat het hout gaat rotten en schimmelen. Dit komt door vocht en weersinvloeden van buitenaf. Een schuifpui van aluminium of kunststof heeft minder onderhoud nodig, maar deze is weer moeilijk te repareren of over te schilderen mochten deze wel beschadigd raken. Hout kan ook krom trekken door temperatuurverschillen en vocht. Hierdoor kan de vorm gaan veranderen, waardoor deze niet meer recht in de rails zit.

Voordelen van hout

Een voordeel van hout is dat het altijd gemakkelijk over te schilderen is in iedere gewenste kleur. Ook heeft hout een hoge isolatiewaarde, wat goed is voor de warmte in uw huis. Overigens bespaart u hierdoor ook nog eens op stookkosten. Mocht er een kleine beschadiging ontstaan in uw houten schuifpui dan is deze eenvoudig weg te werken met een beetje verf. Hout creëert een bepaalde sfeer en geeft veel meer karakter aan uw huis. Nog een voordeel van hout is dat deze exact op maat gemaakt kan worden. Ook is de meerwaarde van hout het grootst.

Timmerfabriek Visser maakt diverse houten schuifpuien op maat. Neem contact met ons op voor meer informatie over houten schuifpuien via 075 – 61 77 984 of vul hier ons contactformulier in.