Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Inbraakwerend wonen

In Nederland wordt er helaas nog regelmatig ingebroken. Jaarlijks wordt er bij 1 op de 32 huizen een poging tot inbraak gedaan. De meeste inbrekers kiezen ervoor om via de deur binnen te dringen. Uit ervaring van verzekeringsmaatschappijen en politie is gebleken dat ramen en deuren op meer dan één punt gesloten moeten worden om deze inbraakwerend te maken.

Als een deur dichtvalt, valt het automatisch in de dagschoot. Dit slot is makkelijk open te maken met hulp van een bankpas, schroevendraaier of zelfs een stukje karton. Ook een slot met beveiliging op één plaats is voor een inbreker gemakkelijk om open te maken. We adviseren daarom om te kiezen voor een driepuntslot. Dit slot beveiligt de deur op drie punten, hierdoor is het slot lastig te forceren.

De achterdeur

De achterkant van een woning is aantrekkelijk voor inbrekers, vooral als ze in de beschutting van begroeiing of een schuurtje hun werk kunnen doen. 60% van de inbraken gebeurd daarom ook aan de achterkant van het huis. Doordat de achterdeur vaak naar buiten opendraait, zitten de scharnieren aan de buitenkant. Als pennen makkelijk uit de scharnieren zijn te tikken zijn dievenklauwen de oplossing. Dit zijn metalen pennen die aan de scharnierkant uit de deur steken en bij het sluiten van de deur in metalen kommen in het kozijn vallen. Hierdoor krijgen inbrekers geen kans.

Dubbele terrasdeuren

Dubbele terrasdeuren vragen extra aandacht. Tegenwoordig moet een espagnoletsluiting afsluitbaar zijn met een slot, het liefst met twee sterren. Er zijn veel variaties mogelijk: een hoofdslot met bijzetslot met beide één ster of een meerpuntslot met één of meerdere sterren. Net als bij andere deuren: zorg per deur voor drie goede scharnieren en indien nodig voor aparte dievenklauwen. Verder is het natuurlijk belangrijk om goede buitenverlichting te hebben. Inbrekers werken niet graag in de spotlight.

Wilt u meer weten over inbraakwerend deurbeslag? Neem voor meer informatie contact met ons op via 075- 61 77 984 of vul ons contactformulier in.