Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

De kleur van Zaanstad

Wanneer je in Zaandam komt valt het je vast gelijk al op: de prachtige stijl van de huizen en de mooie kleuren. Het huidige kleurbeeld van de Zaanse houtbouw bestaat uit de Zaanse groenkleur, blauw/grijstinten en crème/wittinten. Vooral het Zaans groen is bekend en siert diverse huizen in Zaandam.

De groene kleur wordt sinds de achttiende eeuw al gebruikt. De kleur is een combinatie van Bremergroen, Fries groen en Spaans groen. De op koperverbindingen gebaseerde pigmenten werden aangeleverd door vele Zaanse verfmolens. Dit pigment gaf niet alleen een mooie groene kleur, maar door had door de giftigheid oom houtconserverende eigenschappen.

De kleur is contant in ontwikkeling, niet alleen door veroudering, maar ook door veranderende voorkeuren. Toch blijft de kleur populair in de Zaanstreek. Vaak wordt het groen afgewerkt met witte lijnen, waardoor het groen wordt versterkt. Daarnaast bevatten veel Zaanse huizen een houten halsgevel. Zaans groen is niet alleen een kleur, maar ook een beeldmerk. Hoewel de meeste houtbouw in Nederland is verdwenen, is het nog volop aanwezig in de Zaanstreek.

Timmerfabriek Visser kan prachtige gevelelementen voor deze typische Zaanse huizen op maat maken. Wij kunnen iedere profiel slaan. Dankzij onze gedegen kennis van materiaal, vormen en profielen kunnen wij alle authentieke details perfect behouden en creëren. Wilt u meer weten over de karakteristieke kenmerken van Zaanstad en hoe wij dit creëren? Bel dan naar 075 – 6177 984 of vul ons contactformulier in.