Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Vervanging en onderhoud van boeidelen

Ook voor het vervangen en onderhouden van uw boeidelen bent u bij Timmerfabriek Visser aan het juiste adres. Ondanks dat hout een sterk product is, zal er vervanging nodig zijn bij achterstallig onderhoud. Zo ook bij houten boeidelen.

Wat is een boeideel?

Een boeideel is een opstaande rand op uw platte dak, dakgoot of dakrand. Deze delen hebben door verschillende weersinvloeden veel onderhoud nodig als deze van hout zijn gemaakt. Hebben boeidelen slechte onderhoud gehad, dan is het verstandig om deze te laten vervangen. Op deze manier voorkomt u verdere schade aan uw dak.

Materiaalkeuze

Bij boeidelen heeft u deze keuze uit onderhoudsvrij kunststof of authentiek hout. De keuze die u maakt hangt helemaal af van het huidige materiaal van de dakkapel en of u dezelfde uitstraling wilt.
Wanneer u kiest voor hout heeft u de keuze uit diverse houtsoorten. De populaire hardhouten zijn Red Cedar en Meranti. Een voordeel van hout is dat u deze kunt schilderen, maar het heeft wel onderhoud nodig. Daarnaast is hout ook goedkoper dan kunststof en geeft het uw huis een authentieke uitstraling.

Houtsoorten voor boeidelen

Multiplex is de goedkoopste houtsoort en kan bij de juiste installatiemethode en voldoende onderhoud jarenlang meegaan. Meranti is een veelgebruikte houtsoort voor boeidelen en is een van de sterkste hardhouten die te vinden is. Red Cedar is een stabiele en duurzame houtsoort die geschikt is voor zowel binnen als buitenshuis gebruik. Cederhout bevat een olie die ervoor zorgt dat het hout bestand is tegen rot, schimmel en insecten.

Wilt u uw boeidelen laten vervangen of onderhouden?

Timmerfabriek Visser vervangt en onderhoudt diverse boeidelen. Neem contact met ons op, dan bespreken wij uw wensen en de mogelijkheden voor uw boeidelen. Bel naar 075 – 61 77 984 of vul hier ons contactformulier in.