Laatste nieuwsArchief

De werking van hout

Hoe zit dat nu precies met de werking van hout? Hout leeft altijd, uitgewerkt hout bestaat niet. Ook als het goed gedroogd is, het blijft een natuurproduct. Verandering in de luchtvochtigheid kan krimp of uitzetting veroorzaken. Wanneer de lucht het vocht uit het hout onttrekt, krimpt het. En wanneer de lucht vochtiger is, zet het hout juist uit. Iedere houtsoort heeft een andere manier van…

Raam met diverse roedeverdeling

Roeden zijn latjes die het raamoppervlak verdelen in kleinere ramen. Vroeger kwamen grote ramen bijna nooit voor, doordat deze te moeilijk waren om te plaatsen. Om deze reden werden daarom de ramen in kleinere ramen verdeelt. Dit is ook de reden dat dit vaak terugkomt bij wat oudere huizen. De roeden kunnen op verschillende manieren geplaatst worden. Er zijn roeden tussen het glas, in het glas,…

Trapbalustrade en leuningen van hout

Er gaat niets boven de natuurlijke look van hout in huis. Het geeft rust en kan zowel een luxe als stoere, robuuste uitstraling hebben. Dit geldt ook voor uw trap. Is uw trap gerenoveerd maar past de balustrade en trapleuningen niet meer bij het totaal plaatje? Timmerfabriek Visser biedt veel mogelijke opties.

Verven van de trap

De trap speelt een erg belangrijke rol in de uitstraling van uw huis. De trap is vaak het eerste wat iemand ziet die binnenkomt. Een trap wordt veel belast en hierdoor zal een trap ook in de loop der tijd moeten worden voorzien van een nieuwe verflaag. Door de trap te schilderen zal dit een compleet nieuwe en frisse look met zich meebrengen. Wanneer u bent uitgekeken op de kleur of uw trap er…

Het verschil tussen een kruk en cilinder bediend meerpuntsslot

Bij het kiezen van een deur, hoort ook het kiezen van een slot. U wilt de deur zo veilig en inbraak werend mogelijk. In dit artikel leggen wij kort de verschillen en voordelen van een meerpuntsslot uit.
Een meerpuntsslot wordt veel gebruikt als voor- en achterdeurslot. Het slot vergrendeld de deur op ten minste drie plekken en kan met één sleutel worden bediend. Een meerpuntsslot kan op…

De rol van een lijstwerk

De architectonische stijl van een woning kan een grote rol spelen bij de opbouw van een profiel. Veel originele lijstwerken zijn nog terug te vinden in woningen welke gebouwd zijn aan het eind van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. Timmerfabriek Visser kent de kunst van het profileren.

Houten trap renoveren

Een houten trap renoveren kan op diverse manieren. Uw houten trap kan op een snelle manier vernieuwd worden. Verschillende mogelijkheden daarbij zijn: schuren en schilderen, overzettreden laten plaatsen of delen van de trap laten vervangen.

Bijzondere vormen kozijnen

Als u een kozijn met een bijzondere vorm wilt dan zijn er veel mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld een uitstraling met rond, schuin of gebogen kozijn. Welk kozijn staat het mooiste bij uw woning? 

Welke deur past bij uw huis?

Een deur is misschien niet het meest spannende element van een huis, maar ze kunnen een groot verschil maken in het gehele beeld. De voordeur is het visitekaartje van een huis, maar welke deur staat het mooiste?

Diverse soorten trappen

Er bestaan diverse soorten trappen die in verschillende woonsituaties ingezet kunnen worden. Ieder huis en iedere ruimte is anders. Wij zetten diverse trapmodellen voor u op een rijtje. Welke trap past het beste bij uw situatie?

Onze klanten
   (4,5 / 5) 26 beoordelingen
    (5 / 5)
goed
House Energetics Lees meer