Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Stompe deuren en opdekdeuren

Stompe deuren en opdekdeurenEr zijn twee soorten binnendeuren: een stompe deur en een opdekdeur. Het verschil tussen deze twee soorten deuren is vrij eenvoudig: de stompe deur valt in zijn geheel in het kozijn en de opdekdeur valt op het kozijn.

De stompe deur zit vast met scharnieren en is vlak. Dit geeft de stompe deur een egale uitstraling. De stompe deur is te verkrijgen als binnen- en buitendeur. De opdekdeur valt niet in zijn geheel in het kozijn, maar voor een gedeelte erop. Op deze manier overlapt de deur een gedeelte van het kozijn dankzij de opdekrand. Door deze opdekrand ontstaat er minder tocht en is het makkelijker te monteren dan een stompe deur. Een opdekdeur zit vast met speciale scharnieren (paumelles) en komt vrijwel alleen als binnendeur voor. Dit komt vanwege het feit dat deze deur gemakkelijk te forceren is en dus zeer inbraakgevoelig is.

Meten van een opdekdeur

Een stompe deur meten is eenvoudig want deze is vlak. Het meten van een opdekdeur dient als volgende te gaan: breedte van de deur dient zonder de opdekrand gemeten te worden. De hoogte van de deur wordt met opdekrand gemeten. Een opdekdeur van 201,5 en 211,5cm hoog dienen van 2 paumelleboringen te worden voorzien. Bij een hoogte van 231,5cm krijgt deze maar liefst 3 paumelleboringen.

De hoogte van de te plaatsen paumelleboringen zijn inclusief opdekrand:

  •          Deur van 201,5cm: 236mm en 1736mm.
  •          Deur van 211,5cm: 336mm en 1836mm.
  •          Deur van 231,5cm: 336mm, 536mm en 2036mm.

Wilt u meer weten over binnendeuren?

Timmerfabriek Visser levert op maat gemaakte binnendeuren in verschillende houtsoorten, stijlen en profielen. Tevens is er de mogelijkheid om deuren te voorzien van hang- en sluitwerk, glas en natuurstenen dorpels. Bent u op zoek naar een nieuwe binnen- of buitendeur? Of wilt u meer weten over stompe deuren of opdekdeuren? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier of telefonisch via 075 – 61 77 984 en ontdek alle mogelijkheden.