Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Hoe behandel je houtrot?

Het kan altijd gebeuren dat hout gaat rotten. Houtrot ontstaat doordat hout voor en langere tijd vochtig is. Wanneer het vochtpercentage 20 procent of hoger is, kan hout gaan rotten. Houtrot maakt het hout zacht en zorgt ervoor dat het langzaam afbrokkelt. Zodra u houtrot tegenkomt is het noodzakelijk om dit zo snel mogelijk te verwijderen. Wij leggen u uit wat u kunt doen bij houtrot en hoe u dit moet behandelen.

Houtrot behandelen

Wanneer u zacht en rot hout tegenkomt is het belangrijk dat u al dit zachte hout zo ver mogelijk verwijdert. Daarna moet het hout eerst goed drogen. Vervolgens moet het uiteinde van het hout worden behandeld. Wanneer u dit niet doet gaat het houtrot verder in het gezonde hout. Er bestaan verschillende manieren om houtrot te behandelen. Zo bestaat er een behandeling die de schimmels en organismen dood in het hout en er voor zorgt dat het hout wat harder wordt. Na de behandeling moet het uitgestoken hout worden opgevuld. Met behulp van een speciaal vulmiddel voor houtrot kan het verrotte hout worden vervangen. Na het drogen van het middel kunt u het netjes glad schuren en kleine oneffenheden plamuren. Vervolgens kunt u het geheel in de grondverf zetten en aflakken.

Houten kozijn met houtrot vervangen

Is het houtrot te ver en is het houten kozijn niet meer te behandelen? Dan moet u uw houten kozijn laten vervangen. Timmerfabriek Visser maakt voor u een nieuw kozijn op maat. Wij halen het oude kozijn eruit en vervangen deze door een nieuw en goed kozijn. Deze kunt u vervolgens aflakken en uw woning ziet er weer uit als nieuw!

Houtrot voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Onderhoud het schilderwerk van uw kozijnen goed. Verhelp lekkages en krimpnaden zo snel mogelijk, zodat er zo min mogelijk schade ontstaat aan het hout. Beplanting die tegen het hout aan groeien kunnen er voor zorgen dat het hout langere tijd vochtig wordt gehouden. Hierdoor heeft u sneller kans op houtrot.

Neem voor meer informatie over het vervangen van uw kozijnen of de behandeling van houtrot contact met ons op. Bel naar 075 – 61 77 984 of vul het contactformulier in.