Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Voordelen van hout als bouwmateriaal

Hout heeft verschillende eigenschappen met veel voordelen, helemaal als het gaat om het bouwen met hout. Wij sommen een aantal voordelen voor u op!

Isolerend en milieuvriendelijk

De gemiddelde duur van het bouwen van een houten huis is ongeveer 31 weken. Dit hangt natuurlijk ook af van de grootte van het huis. Over het algemeen is dit korter en dus ook goedkoper. De bouw van zo’n huis is van natuurlijke elementen en dit brengt een minimale milieubelasting met zich mee. Hout heeft een goede isolerende waarde en daardoor zal uw energieverbruik ook lager zijn. De isolerende eigenschappen van hout zijn bijvoorbeeld 15 keer hoger dan die van beton, 400 keer hoger dan staal en 1770 keer hoger dan die van aluminium. Een houten huis bevat een gezond leefklimaat door de goede luchtvochtigheid in combinatie met de frisse lucht.

Duurzaam en veilig

Hout is een zeer sterk, maar licht bouwmateriaal wat uw woning duurzaam en veilig maakt. Mocht er een brand uitbreken dan is hout een betere keuze dan beton of staal. Hout heeft een laag warmtegeleidende vermogen en door verkoling van het oppervlak wordt de brand vertraagd. Hierdoor blijft de stevigheid veel langer behouden zodat de kans groter is dat u het brandende pand veilig en vlug verlaten kunt. Als een houten huis degelijk is gebouwd dan is deze zelfs aardbeving bestendig!

Eenvoudig te combineren

Hout is een materiaal dat u eenvoudig kunt combineren met staal, aluminium, glas en andere materialen. Daarnaast heeft hout ook de CE markering, dit is verplicht voor ramen, deuren en onder andere kozijnen. De levensduur van een houten huis is, afhankelijk van de locatie, onderhoud en omstandigheden waarin deze verkeerd, tussen de 50 en 300 jaar. Zelfs al zou u de buitenkant onbehandeld laten dan zou deze alsnog tientallen jaren meegaan. Voor de productie van hout is niet veel energie nodig. Dus door middel van gebruik van hout bij deuren, kozijnen, daken en trappen wordt het milieu geholpen in plaats van vervuild.

Wilt u meer weten over de voordelen van hout en wat er allemaal mogelijk is met dit mooie product? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Bel naar 075-6177984 of vul hier ons contactformulier in.