Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Uw huis tochtvrij maken

Tocht is een vervelende en onuitgenodigde gast in huis. Naden en kieren zorgen voor tocht en laten geluid door. Timmerfabriek Visser heeft strenge eisen als het gaat om ons timmerwerk: de isolatie en tochtafdichting nemen een belangrijke plaats in bij het vervaardigen van de producten. Wij geven u tips hoe u zelf uw huis tochtvrij kunt maken.

Oorzaak van tocht

Tocht komt door naden en kieren, die te vinden zijn bij ramen, deuren, vloeren en kozijnaansluitingen met de muur. Daarnaast bevinden naden en kieren zich ook weleens bij het hang- en sluitwerk. Ook lekt veel warmte weg via de brievenbus, vloer- en wandaansluitingen en leidingdoorvoeren. Het huis wordt niet goed verwarmd door tocht, terwijl de energiemeter wel door blijft tikken. Het is daarom belangrijk om kieren en gaten te dichten, zodat er geen tocht doorheen kan en uw huis weer lekker warm wordt.

Tochtwering aanbrengen

Er is voor iedere plek in huis en voor elke soort kier of spleet een oplossing. De meeste zijn erg gemakkelijk aan te brengen. Welke oplossing voor u het meest geschikt is, hangt af van de breedte van de kier die u dicht wilt maken en het soort deur of raam dat u wilt afdichten. Daarnaast bestaan er speciale tochtwering voor brievenbussen, sleutelgaten en doorvoeren. Controleer het volledige huis op kieren en gaten waar de tocht doorheen kan komen. De tochtwering die u vervolgens aanbrengt moet de kier of het gat volledig dichten, zonder dat het openen en sluiten van de deur of raam wordt belemmert.

Tochtwerende oplossingen bestaan in verschillende mogelijkheden. Van een zelfklevende tochtband tot tochtstrippen. Ieder soort heeft andere eigenschappen en is toepasbaar op een andere situatie. Controleer daarom van te voren goed wat voor soort tochtwering u nodig heeft. Ook voor de deur bestaan er verschillende tochtweringen. Met behulp van deurstrips kan tocht niet meer onder de deur binnen komen. Komt er veel tocht door de brievenbus? Dan is een klep of borstelharen in een omlijsting een goede oplossing. Tocht wordt daardoor tegengehouden.

Goede producten en afwerking

Veel tocht kan worden voorkomen door het gebruik van goede producten die netjes zijn afgewerkt. Bij Timmerfabriek Visser zorgen wij ervoor dat al onze producten kier- en gaatloos zijn, zodat tocht geen kans maakt. Doordat hout werkt kan het toch zo zijn dat er gaten en kieren ontstaan. Timmerfabriek Visser lost dit probleem graag voor u op. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 – 61 77 984.