Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Onderhoud houten trap

Een houten trap heeft een prachtige robuuste en natuurlijke uitstraling. Een trap van hout is een echte eyecatcher in huis. Ondanks dat hout een sterk product is, kan dit in de loop der tijd slijten. Een trap wordt intensief gebruikt en zal daarom slijten. Wij geven een aantal tips om de trap te onderhouden, zodat deze zo lang mogelijk mooi blijft.

Controleer de houten trap

U loopt ongetwijfeld vaak op en neer de trap. Check een keer wanner u de trap op loopt of er bepaalde dingen opvallen aan de trap. Wat is de toestand van de trap? Bevatten sommige traptreden slijtage of schade? Hoe zit het met de trapleuning? Wanneer u een probleem detecteert kan deze eerder worden opgelost en voorkomt u ergere schade.

Onderhoud houten trap

Een goed onderhouden trap gaat langer mee. Zorg er daarom voor dat u de trap regelmatig schoonmaakt. Ligt er stof of vuil op de traptreden? Veeg dat weg met een schone en droge doek. U mag ook een lichtvochtige doek gebruiken om de trap schoon te maken. De schoonmaakdoek mag in geen geval nat zijn, omdat het vocht anders in het hout trekt. Het hout kan daardoor uitzetten, vervormen en verkleuren. Hout is kwetsbaar materiaal, dus laat agressieve schoonmaakmiddelen en schuursponsjes achterwegen.

Houten trap behandelen

Om de twee jaar is de houten trap toe aan grondig onderhoud. Doe dit niet te vaak, anders kan het zijn dat de trap sneller slijt en er doffer uit gaat zien. U kunt de trap met zorg behandelen met olie of vernis. Hierdoor gaat de trap weer glanzen en krijgt deze een beschermende laag.

Timmerfabriek Visser maakt prachtige houten trappen op maat. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via 075 – 61 77 984 of vul ons contactformulier in.