Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Filter op onderwerp

Alles over douglas hout

Het is zomer en dat betekent dat iedereen weer de tuin in gaat. Dit is dus dé tijd om een nieuwe vlonder of nieuwe overkapping te bouwen. Maar welk hout gebruikt u hiervoor? Douglas hout natuurlijk! Weet u niet wat douglas hout is en wat de voordelen zijn? Geen probleem! Wij leggen het uit.

Lees meer

Hardhout en zachthout

Er zijn veel verschillende houtsoorten. Deze houtsoorten zijn op te delen in twee varianten: hard- en zachthout. Het verschil tussen hardhout en zachthout zit hem niet in de hardheid van het hout. Maar wat is dan wel het verschil tussen hardhout en zachthout? Wij leggen het u uit.

Lees meer

Houtverbindingen

Er zijn verschillende soorten verbindingen met eigen specifieke kenmerken. Om de soorten houtverbindingen wat overzichtelijker te maken hebben wij voor u een paar opties op een rijtje gezet. Wilt u meer weten over deze houtverbindingen? Lees dan verder!

Lees meer

Alles over eikenhout

Eikenhout is een van de meest populaire houtsoorten die gebruikt wordt voor bijvoorbeeld meubels en schuttingen. Dit kom vooral omdat eikenhout erg stevig is. Het is ook een houtsoort die makkelijk te bewerken is. Wij vertellen u alles over deze houtsoort.

Lees meer

Houten hekwerk: soorten hout en voordelen

Een houten hekwerk benadrukt het natuurlijke karakter van uw tuin. Hout wordt al eeuwen gebruikt, omdat het eenvoudig te behandelen is en lang mee gaat. Maar wat voor hekwerk staat mooi bij u in de tuin? En welk hout is het meest geschikt voor uw hek? Wij hebben een paar soorten hout voor u op een rijtje gezet.

Lees meer

Zelf de trap verven

Ziet uw trap er niet meer mooi uit, is hij beschadigd of wilt u graag een andere kleur? Door de trap te schilderen krijgt uw huis een nieuwe en frisse uitstraling. Zoekt u handige tips voor het verven van de trap? Lees dan verder!

Lees meer

Tochtende kozijnen, wat nu?

Warmteverlies is vaak te wijten aan tochtende deur- en raamkozijnen. Is uw energieverbruik flink gestegen of wilt u besparen op energiekosten? Dan is het wellicht een goed idee om uw kozijnen te isoleren.

Lees meer

Openslaande tuindeuren van hout

De zomer staat voor de deur en dat betekent mooi weer en veel zonuren die u heerlijk in de tuin kunt doorbrengen. Hoe fijn wanneer u door middel van tuindeuren het huis en de tuin een kunt maken! Timmerfabriek Visser is gespecialiseerd in het maken van houten deuren op maat. 

Lees meer

Het beste hout voor buiten

Er zijn talloze houtsoorten beschikbaar met elk hun specifieke eigenschappen en voor- en nadelen. Bent u op zoek naar hout voor in de tuin dan is het belangrijk dat u kiest voor een houtsoort die geschikt is voor buitengebruik. Tuinhout is er in allerlei soorten en maten; wij bespreken hieronder de meest gekozen houtsoorten voor in de tuin. Leest u mee?

Lees meer

De voordelen van een trapkast

Een losse trap in de hal of woonkamer zorgt vaak voor een onhandig stukje ruimte onder de trap, waar u niet zo veel mee kunt. Daar hebben wij een goede oplossing voor: een trapkast! 

Lees hier onder alles over de voordelen en de mogelijkheden van een trapkast.

Lees meer

Een houten hoofdbord achter het bed plaatsen

Het is tegenwoordig een trend om veel natuurlijke materialen toe te passen in het interieur. Hout voegt veel sfeer en warmte toe aan iedere inrichting. Dit betreft niet alleen de woonkamer, maar ook de slaapkamer. Bent u toe aan een kleine slaapkamer make over? Lees dan hier meer over de mogelijkheden tot het opleuken van de wand achter het bed!

Lees meer

Binnen luiken op maat

De meeste mensen zijn wel bekend met de houten luiken aan de buitenkant van ramen. In Zuid-Europese landen zoals Frankrijk en Spanje zien we deze fraaie raamversiering vaak. Naast houten buitenluiken bestaan er ook versies voor aan de binnenkant van de raam- en deurkozijnen.

Lees meer