Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Zelf de trap verven

Ziet uw trap er niet meer mooi uit, is hij beschadigd of wilt u graag een andere kleur? Door de trap te schilderen krijgt uw huis een nieuwe en frisse uitstraling. Zoekt u handige tips voor het verven van de trap? Lees dan verder!

Ziet uw trap er niet meer mooi uit, is hij beschadigd of wilt u graag een andere kleur? Door de trap te schilderen krijgt uw huis een nieuwe en frisse uitstraling. Zoekt u handige tips voor het verven van de trap? Lees dan verder!

Welke kleur?

U bent eruit: de trap krijgt een make-over. Maar welke kleur gaat het worden? De meest voorkomende kleur die gekozen wordt voor een trap is wit. Lijkt makkelijk, maar dan bent u er nog niet. Gaat u voor crème wit, zuiver wit of verkeerswit? Wordt het RAL 9001, 9010 of 9016? Of toch liever iets meer kleur?

Witte trap

RAL 9001, crème wit genaamd, is het beste te vergelijken met de kleur van koffiemelk. Deze kleur doet het goed in woningen met een klassieke of romantische uitstraling.

RAL 9010, zuiverwit, is de meest gebruikte kleur. Het is een makkelijke en toegankelijke standaardkleur die in elke woning tot zijn recht komt. Deze kleur wit is niet te crème, maar ook niet te koel. Een perfecte kleur voor trappen, plafonds, muren en kozijnen.

RAL 9016 staat voor verkeerswit en is de laatste tijd sterk in opkomst. Vooral in nieuwbouwwoningen zien we deze kleur vaak terug. Deze kleurtoon is neutraal en wordt gezien als de lichtste tint van de drie witkleuren. Heeft u veel kleur in huis en wilt u een witte trap die niet te veel opvalt? Ga dan voor deze tint!

Gekleurde trap

Misschien gaat u toch liever voor een trap met wat meer kleur? Een trend is tegenwoordig om de trap grijs te verven. Dit past mooi bij een Scandinavische of industriële woonstijl. Liever een vrolijk kleurtje? Ook dit is natuurlijk mogelijk.

Welke verf?

Een trap wordt veel belopen. De ene keer beheerst, maar de andere keer met haast. Soms op sokken, maar vaker op voetbalschoenen of op hakken. Woont u met meerdere personen in een huis, dan herkent u dit vast wel. Het is niet te voorkomen dat de trap eens in de zoveel tijd aan een nieuw likje verf toe is. Om een langere levensduur te garanderen is het belangrijk om slijtvaste verf te gebruiken. Een lak op basis van polyurethaan alkydhars wordt sterk aangeraden. Deze verf is verkrijgbaar in zowel hoogglans als zijdeglans en verhoogt de levensduur van de trap. Liever een matte trap? Ga dan voor vloerverf; een 2-componenten vloercoating. Dat bestaat uit een basiscoating en een verharder waarbij een harde eind laag de trap beschermt tegen slijtage.

Hulp bij traprenovatie

Weet u nog niet welke keuze de beste is voor uw trap? Timmerfabriek Visser is gespecialiseerd in traprenovatie en helpt u graag op weg. Neem contact met ons op via 075-6177984 of vul ons contactformulier in met uw vraag.

Welke kleur trap verven?