Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Houtverbindingen

Er zijn verschillende soorten verbindingen met eigen specifieke kenmerken. Om de soorten houtverbindingen wat overzichtelijker te maken hebben wij voor u een paar opties op een rijtje gezet. Wilt u meer weten over deze houtverbindingen? Lees dan verder!

Of het nu om dakconstructies, terrasoverkappingen of meubels gaat; deze zijn allen voorzien van houtverbindingen. Er zijn verschillende soorten verbindingen met eigen specifieke kenmerken. Om de soorten houtverbindingen wat overzichtelijker te maken hebben wij voor u een paar opties op een rijtje gezet. Wilt u meer weten over deze houtverbindingen? Lees dan verder!

Pen gat verbinding

Een pen gat verbinding is een verbinding waarbij twee delen hout met elkaar wordt verbonden door een pen die in een gat steekt. Deze verbinding kan zowel voor een kruisverbinding als voor een hoekverbinding gebruikt worden. Bij een pen gat verbinding blijft de pen in het hout zitten. Deze steekt dus niet uit.

Slisverbinding

De slisverbinding is een verbinding die bestaat uit een open pen en gat waardoor de verbinding zichtbaar blijft. Omdat het gat bij deze verbinding open is, valt deze verbinding gemakkelijker te maken dan de pen gat verbinding. De slisverbinding wordt vooral gebruikt bij het maken van raamwerk.

Half hout verbinding

Dit is een verbinding die veel wordt gebruikt bij een hoekverbinding zoals bij een raamwerk. De verbinding bestaat uit twee delen die beide tot de helft van de hout dikte een stuk eruit hebben. Hierdoor passen ze precies in elkaar.

Zwaluwstaartverbinding

Zwaluwstaartverbinding is een verbinding waarvan de toelopende gaten spits zijn waardoor dit voor een erg stevige constructie kan zorgen.

Tandverbinding

De tandverbinding lijkt erg op de zwaluwstaartverbinding. De tandverbinding wordt zowel voor hoekverbindingen als voor kruisverbinding gebruikt. Deze verbinding wordt gebruikt om de panelen met elkaar te verbinden.

Wilt u meer weten over houtverbindingen? Neem voor advies of meer informatie contact met ons op via het contactformulier of via 075 61 77 984.

Welke houtverbindingen zijn er?