Laatste nieuwsArchief

Wat maakt kozijnen geluidswerend?

Woont of werkt u in een drukke buurt of aan een drukke straat? Geluidsoverlast kan op den duur aardig vervelend worden. Geluidswerende kozijnen kunnen een groot deel van het storende geluid dempen. Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij geluidswerende kozijnen. Wat kunt u doen om het geluid te weren? Wij zetten een aantal tips op een rijtje.  

Balkenplafond maken

Een balkenplafond is terug te vinden in veel oude boerderijen. De balken geven een geweldig authentiek en warm gevoel. Bent u ook zo gek op de grove houten balken op het plafond maar woont u niet in zo’n prachtige boerderij? Geen probleem! Een balkenplafond kan ook in de nieuwste huizen worden geplaatst.

Nieuwe ramen en kozijnen plaatsen

Bent u niet tevreden met de huidige ramen en kozijnen in uw huis en wilt u grotere of kleinere ramen? Dan bent u hier aan het juiste adres! Wij kunnen zorgen voor nieuwe kozijnen die volledig naar uw wens zijn, inclusief glas. Met elk soort design kunt u bij ons terecht. Zowel een klassieke als een moderne uitstraling zijn geen probleem.

Hoe onderhoudt u zelf uw houten trap?

Een houten trap in huis is een uitblinker. Helaas blijft deze uitblinker niet mooi uit zichzelf, hier komt werk bij kijken. Na verloop van tijd komt er slijtage op elke houten trap. Hout is een natuurlijk materiaal dat simpelweg slijt. Controleer uw houten trap regelmatig en werk kleine onvolmaaktheden voorzichtig weg. Op deze manier blijft uw houten trap er na enkele jaren nog als nieuw…

Lijstwerk voor monumentale gebouwen

Veel oude gebouwen maar ook monumentale gebouwen hebben lijstwerk verwerkt in het interieur. Lijstwerk werd vroeger veel gebruikt om aan te tonen dat er een rijke familie woonde. Bij het restaureren en renoveren van deze gebouwen is het belangrijk om het lijstwerk ook weer terug te brengen naar de oude staat en/of te repareren. Wij zijn gespecialiseerd in het behouden en het terugbrengen van…

Maatwerk kozijnen

Een zoektocht naar een nieuw kozijn is vaak lastig. Veel kozijnen hebben niet de juiste afmetingen of ze passen niet bij de stijl van uw woning. Bij Timmerfabriek Visser heeft u geen last van deze problemen! Wij maken de kozijnen precies naar uw wens en met de juiste afmetingen. De kozijnen worden snel gemaakt en voor u geplaatst.

Luiken voor de ramen

Het toevoegen van luiken voor uw ramen zorgt voor een unieke toevoeging aan uw huis. Luiken werden vroeger al veel gebruikt op boerderijen en andere oudere gebouwen. In de loop der tijd zijn ze beetje bij beetje afgenomen en ziet u ze niet vaak meer. Dat is best zonde want het zorgt voor een authentieke uitstraling van buiten en de luiken hebben daarnaast veel praktische voordelen.

Erker op maat laten maken

Meer licht en ruimte in uw wonen creëren is gemakkelijker dan de meeste mensen denken. Een erker is een uitbouw aan de voorzijde of zijkant van uw woning. Een erker zorgt, ondanks het kleine oppervlakte van de uitbouw, voor veel lichtinval en ruimte. In de meeste gevallen vergroot de erker ook de woonkamer. Wilt u een erker laten bouwen? Bij Timmerfabriek Visser maken wij houten erkers op maat…

Bijzonder lijstwerk op maat

Door de eeuwen heen is er in lijstwerk een enorme variëteit ontstaan. Lijsten spelen een belangrijke rol bij de afwerking en uitstraling van een pand. Timmerfabriek Visser kan elk profiel maken. De kennis bij Timmerfabriek Visser van materiaal, mogelijkheden, gewenste vormen en hun betekenis, garanderen een hoogwaardige toepassing van de juiste lijsten. Lijsten vindt men niet vaak meer, zeker…

Stappenplan trap plaatsen

Het plaatsen van een trap is niet niks, er komt een hoop bij kijken. Er zijn een aantal dingen waarop moet gelet moet worden en daarom hebben wij een handig stappenplan gemaakt voor u, zodat de plaatsing van de trap en het hele project goed verloopt.

Onze klanten