Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Stappenplan trap plaatsen

Het plaatsen van een trap is niet niks, er komt een hoop bij kijken. Er zijn een aantal dingen waarop moet gelet moet worden en daarom hebben wij een handig stappenplan gemaakt voor u, zodat de plaatsing van de trap en het hele project goed verloopt.

Het plaatsen van een trap is niet niks, er komt een hoop bij kijken. Er zijn een aantal dingen waarop moet gelet moet worden en daarom hebben wij een handig stappenplan gemaakt voor u, zodat de plaatsing van de trap en het hele project goed verloopt.

Stap 1: Oriënteren

Voordat er een trap geplaatst wordt beginnen we met een gesprek waarin u vertelt wat uw wensen zijn en behoeftes. Ook komen er in dit gesprek een aantal punten naar voren:

Inmeten: het inmeten van de trap is erg belangrijk. Het is noodzakelijk dat alle maten kloppen, anders wordt de trap te groot of te klein. Door een specialist in te schakelen weet u zeker dat de maten kloppen en hoeft u niet meer te betalen als de trap uiteindelijk te klein of te groot is.

Trapgat: dit is ook een belangrijk onderdeel van uw trap. Niet elke trap past namelijk in uw trapgat, als u toch een specifieke trap wilt die niet past moet het trapgat misschien vergroot of verplaatst worden. Uiteraard raden wij u aan om de trappen altijd op maat te laten maken zodat het altijd perfect past.

De treden: het aantal treden die een trap nodig heeft is makkelijk te berekenen. Een trede heeft een hoogte van 18 tot 21 centimeter, als u de hoogte van de trapgat tot de grond weet en u deelt dat door de hoogte van de trede dan weet u hoeveel traptreden u nodig heeft.

Bouwvergunning: soms is er een vergunning nodig om een trap te laten plaatsen. Controleer dit dan ook altijd voordat u begint met het bouwen van uw trap. Als u dit door ons laat bouwen dan zorgen wij voor een vergunning en heeft u er geen omkijken naar!

Stap 2: Ontwerpen

Dit is wel het leukste van een nieuwe trap aanschaffen, het nieuwe ontwerp! Al uw wensen en behoeftes kunt u hier vertellen en vervolgens wordt er een ontwerp gemaakt. Als u graag de vrijheid wilt om alles te bepalen raden wij u aan om een trap op maat te laten maken. U heeft dan alle keuze. U kunt ook kiezen voor een prefab trap maar dan wordt u keuze beperkt en kunnen er problemen ontstaan met het plaatsen (bijvoorbeeld dat hij niet bij uw trapgat past).

Stap 3: Oude trap weghalen

Nu het ontwerp er staat, kan de trap worden gemaakt en moet de oude trap weg. Het demonteren van de oude trap gebeurd op dezelfde dag als het monteren van de nieuwe. Hierdoor komen er geen dagen dat u niet naar boven of naar beneden kan.

Stap 4: Het plaatsen van de trap

Nu de oude trap is gedemonteerd kunnen we beginnen met het plaatsen van de trap. Vaak kan een nieuwe trap al binnen 1 dag geplaatst worden, afhankelijk van het model en de afwerking kan dit langer duren. Het plaatsen van een prefab trap duurt even lang als het plaatsen van een op maat gemaakte trap.

Stap 5: De afwerking

Als de trap geplaatst is, is het tijd om uw trap de finishing touch te geven. Het afwerken van uw trap doet u door middel van bekleding, schilderen of een combinatie van deze twee. Ook moet u nadenken over eventuele accessoires voor de trap zoals trapmatten of antislip strips. Dit kunt u later altijd zelf nog toevoegen of u neemt het mee in het ontwerp.

Wilt u graag een nieuwe trap laten bouwen of wilt u weten wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel 075 – 6177984.