Laatste nieuwsArchief

Typische Zaanse kenmerken

De Zaanse Schans is met de eeuwen gegroeid en veranderd, maar wordt gekenmerkt door de typisch groene huizen, molens en oude industriële panden. Tot na de middeleeuwen waren vrijwel alle Hollandse huizen gemaakt van hout.

Schuifpui van hout

U wilt een schuifpui van hout laten installeren, maar twijfelt over het materiaal? Wij hebben hieronder de voor- en nadelen van een houten schuifpui op een rijtje gezet.

Inbraakwerend wonen

In Nederland wordt er helaas nog regelmatig ingebroken. Jaarlijks wordt er bij 1 op de 32 huizen een poging tot inbraak gedaan. De meeste inbrekers kiezen ervoor om via de deur binnen te dringen. Uit ervaring van verzekeringsmaatschappijen en politie is gebleken dat ramen en deuren op meer dan één punt gesloten moeten worden om deze inbraakwerend te maken.

Stompe deuren en opdekdeuren

Stompe deuren en opdekdeurenEr zijn twee soorten binnendeuren: een stompe deur en een opdekdeur. Het verschil tussen deze twee soorten deuren is vrij eenvoudig: de stompe deur valt in zijn geheel in het kozijn en de opdekdeur valt op het kozijn.

Diverse houtsoorten

Er zijn veel verschillende soorten hout die worden gebruikt voor de productie van kozijnen, deuren en trappen. Elke houtsoort heeft weer zijn eigen voor- en nadelen die wij voor u hebben opgesomd.

De voordelen van een dakkapel

Uw woning meer ruimte en waarde geven? Kies dan voor een dakkapel! Het is de oplossing voor meer lichtinval en ruimte te kort. Nog niet overtuigd? Lees dan verder over de voordelen van een dakkapel.

4 x de trap in een ander perspectief

We staan er nooit echt bij stil, maar de trap is één van de meest gebruikte voorwerpen in huis. Bedenk maar eens hoe vaak u per dag de trap op en af loopt. Een mooie trap is dan ook een must in huis! Er is veel mogelijk als het om trappen gaat. Wij zetten een aantal stijlen op een rijtje.

Lijstwerken

Veel historische gebouwen hebben lijstwerken als versiering, maar bij moderne woningen komt het ook voor. Lijstwerken spelen een erg belangrijke rol bij de uitstraling van een huis. U kunt het zien als één van de eigenschappen die een huis uniek maken. Bij ons worden de lijsten en profielen van hout gemaakt. 

Voordelen van hout als bouwmateriaal

Hout heeft verschillende eigenschappen met veel voordelen, helemaal als het gaat om het bouwen met hout. Wij sommen een aantal voordelen voor u op!

 

Huis boktor-vrij maken

Wat als uw woning last heeft van ongedierte als boktor? Vooral woningen in landelijk gebied kunnen hier nogal eens last van hebben. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor uw woning. U doet er dan ook verstandig aan uw woning boktorvrij te maken. 

Onze klanten
   (4,5 / 5) 26 beoordelingen
    (5 / 5)
goed
House Energetics Lees meer