Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

4 redenen om uw kozijnen te vervangen

Ondanks een regelmatige schoonmaakbeurt en goed onderhoud kan het nodig zijn om uw houten kozijnen te vervangen of aan te passen. 

Er zijn verschillende redenen om uw kozijnen te vervangen.

  • Verbetering van de isolatiewaarde ter verbetering van uw energielabel
  • Verandering van de uitstraling van uw huis
  • Ouderdom
  • Kozijnen aanpassen aan de veiligheidsnormen

Verbeter de isolatie van uw huis
Bij het vervangen van uw kozijnen heeft u de mogelijkheid om de isolatie van uw huis te laten controleren en eventueel te verbeteren. Door energiezuinige kozijnen te gebruiken, kunnen de energiekosten van uw huis dusdanig worden verlaagd en kan het energielabel worden verbeterd. De investering in de nieuwe kozijnen is dan al snel terugverdiend.

Verander de uitstraling van uw huis
Kozijnen zijn bepalend voor het uiterlijk van uw woning. Door de kozijnen te laten vervangen kunt u het uiterlijk van uw gevel naar eigen wens aanpassen. Kozijnen worden gemaakt naar de afmetingen en de uitstraling die u wenst. Een authentiek uiterlijk met houten kozijnen, of juist een modern uiterlijk met heel ranke kozijnen? De keuze is aan u. 

Kozijnen vervangen vanwege ouderdom
Door de constante blootstelling aan weer en wind krijgen kozijnen veel te verduren. Het is daarom verstandig om kozijnen regelmatig schoon te maken. U kunt dan meteen controleren of er beschadigingen zijn. Wanneer u constateert dan uw kozijn beschadigd is, kunt u het beste direct actie ondernemen. Verwaarloosde beschadigingen kunnen er op den duur tot grote schade leiden. Het voordeel van houten kozijnen is dat deze kunnen worden aangepast aan de eisen van de tijd.

Nieuwe kozijnen voor meer veiligheid
Oudere kozijnen zijn ontworpen met de kennis van toen, nieuwe kozijnen worden ontworpen met de kennis van nu en verbeteren de beveiliging aanzienlijk. Door het nieuwe hang- en sluitwerk dat bij de kozijnen wordt geleverd, is uw huis weer optimaal beveiligd tegen inbraakpogingen.

Kosten
Hoeveel u precies kwijt bent aan het vervangen van uw kozijnen hangt af van onder andere de houtsoort, het ontwerp en natuurlijk ook de hoeveelheid. Een standaard kostenopgave is er dan ook niet. Bent u benieuwd hoeveel de kosten in uw geval bedragen? Neem dan contact met ons op.