Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Wandelroute Rondje Zaanse Parels

Timmerfabriek Visser is één van de Zaanse parels die zijn opgenomen in het gelijknamige boek. Wij zijn hiervoor geïnterviewd en er zijn foto's gemaakt. Ter promotie van het boek is er een mooie wandelroute gemaakt.

Meer dan 125 Zaanse Parels uit de gehele Zaanstreek (van Krommenie tot Oostzaan) staan op 14 september langs de gratis wandelroute in Zaandijk, Koog aan de Zaan en op de Zaanse Schans. Verhalen uit het nieuwe boek Zaanse Parels komen tot leven. Ambachtslieden, architecten, koks, molenaars, theatermakers, kunstenaars, dichters, muzikanten en ondernemers laten in bijzondere gebouwen zien waarom ze boven het Zaanse maaiveld uitsteken.

Het rondje Zaanse Parels is gratis toegankelijk op 14 september van 11 tot 18 uur. Stippel zelf een wandelroute uit langs twintig locaties. Op de plattegrond staat aangegeven waar fietsen gestald kunnen worden. Lees hier meer.

Extra activiteiten vanuit Zaandam
In Zaandam staat op 14 september een architectuurgids van Babel klaar bij het station om met een interessant verhaal wandelaars te begeleiden naar de rondvaartboot bij de Koekfabriek.

Op de boot vertellen wethouder Dennis Straat en/of programmamanager ZaanIJ Gert Grandiek over de historie en de spannende ontwikkelingen langs de Zaan. Je wordt afgezet bij de Zaanse Schans waar je de wandelroute kunt starten. De architectuurgids van Babel en rondvaartboot kunnen ook los van elkaar worden gereserveerd.

Op de terugweg staat er bij de Koekfabriek een gids van Monet in Zaandam klaar.

U kunt zich online aanmelden voor deze en andere activiteiten (waaronder rondleiding Forbo, kookworkshop Saens Plankie, theatervoorstelling het Pact e.a.).