Laatste nieuwsArchief

Pergola laten bouwen

Een pergola is een constructie van palen met een paar dwarsbalken. Dit zorgt voor extra sfeer en beschutting in uw tuin. Meestal is een pergola een losstaande constructie maar het kan ook zijn dat de pergola bevestigd is aan een gebouw, huis of schuur.

Bouwen met hout

De laatste tijd wordt er steeds meer gebouwd met hout. Tien procent van de nieuwbouw die nu wordt gebouwd wordt gebouwd met een houtconstructie. Ook het aantal renovaties met hout wordt steeds groter. Er bestaan in de houtbouw verschillende soorten constructies.

Hout impregneren

Overweegt u om een tuinhuis, overkapping, veranda of iets anders van hout aan te schaffen? Dan bent u vast weleens het begrip ‘impregneren’ tegen gekomen. Wat is impregneren nou eigenlijk en waarom is dit nodig?

Trap renoveren

Bent u van plan om een nieuwe trap te plaatsen in uw woning? In de meeste gevallen is het niet nodig om de hele trap te vervangen. Het is vaak goed mogelijk om de oude trap te renoveren, zodat deze er weer als nieuw uitziet. Wacht dus even met het aanschaffen van een nieuwe trap en ontdek wat er allemaal mogelijk is met een traprenovatie.

Dakkapel vergunning

Voordat u een dakkapel laat plaatsen is het belangrijk om te weten of u een vergunning nodig heeft. Maar wanneer bent u verplicht om een vergunning aan te vragen en wanneer kunt u vrijuit bouwen?

Verantwoord hout kiezen

Verantwoord hout kiezen kan op meerdere manieren. Het beste is om tweedehands hout her te gebruiken. U kunt natuurlijk ook kiezen voor verantwoord hout uit een duurzaam beheerd bos. Hout is op zichzelf een zeer duurzaam product. Bomen zijn tot in de eeuwigheid opnieuw te planten en er zijn relatief weinig fossiele brandstoffen nodig voor het kappen, vervoeren en bewerken van hout.

5 trends in kozijnen en deuren

Er is tegenwoordig veel mogelijk en we gaan allemaal met de tijd mee. Ook op het gebied van deuren en kozijnen zijn er nieuwe ontwikkelingen. Lees hier meer.

 

Hoe kunt u hout bewerken?

Als u onbehandeld hout wilt beschermen zijn er verschillende manieren waar u gebruik van kunt maken. Als u het hout wilt laten behandelen kunt u kiezen voor lak, houtolie, was of beits. Wij zetten de verschillende behandeltechnieken voor u op een rijtje. 

Welke deur bij welke stijl?

Binnendeuren zijn stijlbepalend voor een woning. Toch houden veel mensen niet veel rekening met binnendeuren en wordt hier weinig aandacht aan besteedt. Dat terwijl deuren voor een bepaalde sfeer kunnen zorgen. Hieronder leggen wij uit welke deur bij welke stijl past.

 

Deur snel een andere uitstraling geven

Binnendeuren zijn naast functioneel ook nog eens zeer bepalend voor de sfeer en uitstraling van de woning. Voldoet uw deur niet helemaal meer aan uw wensen, maar wilt u deze niet helemaal vervangen? Dan is het mogelijk om met kleine aanpassingen de deur een hele andere uitstraling te geven.

 

Onze klanten
   (4,5 / 5) 26 beoordelingen
    (5 / 5)
goed
House Energetics Lees meer