Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Houten dakkapellen

Een houten dakkapel biedt meer ruimte op zolder en kan van een krappe ruimte een mooie ruime zolder maken. Naast meer ruimte zorgt het ook voor meer licht.

Een houten dakkapel biedt meer ruimte op zolder en kan van een krappe ruimte een mooie ruime zolder maken. Naast meer ruimte zorgt het ook voor meer licht.

Voordelen van een houten dakkapel

Maatwerk

Bij houten dakkapellen is de vorm van het bouwwerk aan te passen aan persoonlijke smaak. Zelfs na het plaatsen van de dakkapel is het nog mogelijk om aanpassingen te verrichten. Als een houten dakkapel schade oploopt is dit vrij makkelijk te repareren.

Verven

Een groot voordeel dat houten dakkapellen hebben en kunststoffen dakkapellen missen, is dat u de kleur kunt aanpassen. Elke kleur is mogelijk. Als u de hele woning in het verf laat zetten kunt u direct de dakkapel meenemen voor een complete uitstraling. Meestal worden houten dakkapellen eens in de paar jaar geverfd.

Duurzaam

Hout is een enorm duurzaam product. Het is een natuurlijk bouwmateriaal en heeft altijd een unieke uitstraling.


Onderhoud van een houten dakkapel

Om uw dakkapel een lange levensduur te bieden, dient u genoeg tijd en geld te steken in het onderhoud ervan. Dakkapellen zijn vaak moeilijk te bereiken voor schilders. Hierdoor wordt dit cruciale puntje van onderhoud vaak overgeslagen. Neem de moeite om dit alsnog te doen om verval tegen te gaan.

Houten dakkapellen vragen meer onderhoud omdat hout slijt. Het wordt aangeraden om ieder jaar het hout met een vochtig doekje af te vegen om vuil te verwijderen. Controleer met enige regelmaat of er geen houtwormen in de dakkapel zitten. Deze kunnen lelijke schade aanrichten.

 

Vorm van een dakkapel

De vorm en het uiterlijk van een dakkapel is natuurlijk erg belangrijk. Uiteindelijk is het namelijk een verlengstuk van uw woning. Er is meer keuze in de vorm van dakkapellen dan vaak wordt gedacht. Het is zelfs mogelijk om voor een kapel met ronde ramen te kiezen. U kunt ook voor een breed of laag dak kiezen.

Vergunning

U kunt niet altijd zonder vergunning zomaar een dakkapel op uw huis laten monteren. In sommige gevallen kan een dakkapel in strijd zijn met het wijkplan van de gemeente. Het is belangrijk dit van tevoren te controleren, meestal heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel.

Contact

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een houten dakkapel op uw woning? Neem dan contact op met Timmerfabriek Visser via 075 6177 984 of vul het contactformulier in.