Laatste nieuwsArchief

Voordelen van hout als bouwmateriaal

Hout heeft verschillende eigenschappen met veel voordelen, helemaal als het gaat om het bouwen met hout. Wij sommen een aantal voordelen voor u op!

 

Onderhoud houten trap

Een houten trap heeft een prachtige robuuste en natuurlijke uitstraling. Een trap van hout is een echte eyecatcher in huis. Ondanks dat hout een sterk product is, kan dit in de loop der tijd slijten. Een trap wordt intensief gebruikt en zal daarom slijten. Wij geven een aantal tips om de trap te onderhouden, zodat deze zo lang mogelijk mooi blijft.

Uw huis tochtvrij maken

Tocht is een vervelende en onuitgenodigde gast in huis. Naden en kieren zorgen voor tocht en laten geluid door. Timmerfabriek Visser heeft strenge eisen als het gaat om ons timmerwerk: de isolatie en tochtafdichting nemen een belangrijke plaats in bij het vervaardigen van de producten. Wij geven u tips hoe u zelf uw huis tochtvrij kunt maken.

Restauratiewerk

Bij restauratie worden gebouwen of onderdelen herstelt op een manier dat de oorspronkelijke waarde zoveel mogelijk behouden wordt. Timmerfabriek Visser is gespecialiseerd in het restaureren van woningen, gevels en gebouwen. Restauratiewerk vormt al jaren de rode draad in ons bedrijf. U kunt altijd een beroep doen op onze ervaring, kennis en vakmanschap. 

Unieke voordeuren, op maat en naar wens gemaakt!

Wanneer u op zoek bent naar een blikvanger voor uw huis bent u bij Timmerfabriek Visser op de goeie plek. Wij kunnen elke voordeur op maat en geheel naar uw wensen maken. Heeft u in het buitenland een mooie deur gezien? Geen probleem! Wij kunnen de deur op basis van een foto namaken. Wilt u elementen van uw oude deur houden, zoals roosterwerken of ornamenten? Ook dat is mogelijk!

Hoe behandel je houtrot?

Het kan altijd gebeuren dat hout gaat rotten. Houtrot ontstaat doordat hout voor en langere tijd vochtig is. Wanneer het vochtpercentage 20 procent of hoger is, kan hout gaan rotten. Houtrot maakt het hout zacht en zorgt ervoor dat het langzaam afbrokkelt. Zodra u houtrot tegenkomt is het noodzakelijk om dit zo snel mogelijk te verwijderen. Wij leggen u uit wat u kunt doen bij houtrot en hoe u…

Houten tuindeuren op maat

Onze hardhouten tuindeuren bieden bescherming tegen weersinvloeden en dempen geluid. Het gebruik van hardhout zorgt naast bescherming ook voor een stijlvolle uitstraling. Met het mooie weer is het tijd om de tuin aan te pakken, maar veel mensen vergeten hierbij de tuindeuren terwijl deze ook bijdragen aan de uitstraling van de tuin. Timmerfabriek Visser kan houten tuindeuren op ieder gewenst…

Duurzamer en hoogwaardiger hout door ‘wateren’ van stammen.

Vrijdag 24 maart begint er een proef met 17 grove dennen van 5 tot 10 meter lang. Staatsbosbeheer en het waterschap Vechtstromen zullen de stammen in een zijarm van de Vecht leggen, waar ze een jaar lang blijven liggen. Het wateren van hout is al een oude techniek. Door de komst van moderne, meer milieubelastende technieken, is de methode in de vergetelheid geraakt. Omdat wateren veel voordelen…

Houten renovaties

In een vochtig klimaat zoals we die in Nederland hebben, ontstaat gemakkelijk houtrot. Dit kan worden verminderd door het gebruik van goede materialen en een goede constructie. Zijn er al houten onderdelen van uw huis verrot? Timmerfabriek Visser kan de aangetaste delen voor u repareren of vervangen zodat uw huis weer mooi is afgewerkt en tocht geen kans krijgt.

60 jaar Nationale Boomfeestdag!

Op 22 maart viert Stichting Nationale Boomfeestdag zijn 60ste verjaardag in Maastricht. De stichting streeft naar een groene, gezonde wereld voor, door en met kinderen, zodat zij het belang van bomen en natuur leren kennen. De Stichting wil bovendien een bijdrage leveren aan duurzame houtkap en betrekt daarom ook de houtverwerkingsindustrie bij hun plannen. 

Onze klanten