Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Zelf een balkenplafond maken

Balkenplafonds zien we meestal in woonkamers en zolders. De balken brengen warmte en sfeer aan ieder interieur. Plafonds met houten balken zijn dan ook een mooie toevoeging aan iedere woning. Zelfs bij nieuwbouwwoningen!

Het balkenplafond: een echte eyecatcher in veel oude boerderijen en woningen. Soms komt dit plafond als verrassing tevoorschijn tijdens het klussen aan de oude woning. Veel mensen kiezen er dan voor om de balken in tact te laten en niet te verbergen achter het plafond. In nieuwbouwwoningen worden helaas geen balkenplafonds gezet. Heeft u een nieuwbouwwoning en wilt u graag zelf een balkenplafond maken? Dat kan!

De ruimte

Balkenplafonds zien we meestal in woonkamers en zolders. De balken brengen warmte en sfeer aan ieder interieur. Plafonds met houten balken zijn dan ook een mooie toevoeging aan iedere woning. Houten balken in woonkamer of keuken geven meer diepte en maken de ruimte een stuk sfeervoller en unieker. Ook op zolders met hoge nokken zijn houtenbalken en prachtige toevoeging aan het interieur. Niet alleen de woonkamer en de zolder, maar ook alle andere ruimtes in huis zijn geschikt voor een houten balkenplafond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de keuken of de badkamer.

Het ontstaan van de balkenplafonds

In de meeste huizen vindt men houten balken in de constructie. Er zijn verschillende soorten houten balken, maar allen hebben hetzelfde doel: het ondersteunen of dragen van het huis. Woningen van voor 1920 hebben een balklaag tussen elke woonlaag: dit is een houtenvloerenconstructie van allemaal houten balken.

Houten balkenplafond in een nieuwbouwhuis

Een balkenplafond ziet men vaak terug in oude woningen en boerderijen. Het balkenplafond was bij deze woningen een onderdeel van de dakconstructie. Door het balkenplafond in de oude woning weer zichtbaar te maken komt er een stukje authenticiteit naar boven.

Niet alleen in oude woningen, maar juist ook in nieuwbouwhuizen kan een balkenplafond een mooie toevoeging zijn. Nieuwbouwwoningen hebben vaak een hoge zolder, waar de balken goed tot zijn recht kunnen komen en zorgen voor een ruimte met een nieuwe dimensie.

Houten balken in uw woning?

Bent u op zoek naar op maat gemaakte houten balken voor uw plafond? Dan bent u bij Timmerfabriek Visser aan het goede adres. Wij vertellen u alles over de mogelijkheden, houtsoorten en geven u advies. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel 075 – 6177984.