Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Welke soort hout is het beste voor een trap?

Bijna iedere woning heeft houten trappen. Van modern tot klassiek: een houten trap komt dankzij de warme en natuurlijke uitstraling goed tot recht in elk type interieur. Wanneer u een nieuwe trap laat plaatsen kunt u vaak kiezen uit verschillende soorten hout? Maar welke houtsoorten zijn eigenlijk het meest geschikt voor een trap?

Duurzaam hout

Met duurzaam hout bedoelen we hout dat lang mee gaat. Een trap wordt dagelijks meermaals belopen en is dus gevoelig voor slijtage. Kies daarom voor een harde houtsoort die lang meegaat. Zo voorkomt u snelle slijtage aan uw trap. Traptreden in duurzaam hout gaan zeer lang mee!

Kleur en patroon

Bij het uitkiezen van de houtsoort dient u niet alleen rekening te houden met de duurzaamheid, maar ook met het uiterlijk van het hout. Iedere houtsoort heeft namelijk haar eigen kleur en patroon. Wanneer u niet van plan bent om de trap te schilderen, let dan goed op de kleur en natuurlijke patronen van het hout.

Eikenhout

Een eikenhouten trap is een echte klassieker. Veel woningen zijn voorzien van een eikenhouten trap; deze houtsoort is erg stevig en is makkelijk te bewerken. Zo kunt u het hout bewerken met een speciale was die het hout een grijze of witte gloed krijgt. Onbewerkt past de trap echter het mooist in een klassiek interieur.

Beukenhout

Beukenhout is een andere veelgebruikte houtsoort voor binnentrappen. Beukenhout heeft een mooie rustige kleur en een neutrale houtnerf. Deze houtsoort is ideaal voor mensen met een modern interieur of mensen die op zoek zijn naar een trap die weinig aandacht trekt.

Alternatieve houtsoorten

Wanneer u niet kiest voor bovenstaande houtsoorten, dan zijn er nog een hoop originele en stijlvolle alternatieven. Heeft u een klassiek interieur? Denk dan eens aan een trap van kersenhout. Voor een modern interieur met veel wit, beton en staal, is een trap van ahornhout ideaal. Liever een aparte trap? Kies dan voor de exotische houtsoort Wenge Nakuru; dit is een zwarte houtsoort die verkleurt door het licht. Door de verkleuring krijgt de trap een donkerbruine tekening.

Meer weten over houten trappen?

Wilt u meer weten over de verschillende houtsoorten die geschikt zijn voor trappen? Een trap kan door ons in elke gewenste houtsoort op maat gemaakt worden, zoals Wengé, Noten, Eiken, Iroko, Mahonie, maar uiteraard ook in Vuren. De trap kan tevens voorzien worden van een lak- of verflaag. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of via 075 – 61 77 984.