Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Waarom iedereen moet kiezen voor hout

Hout is een grondstof dat vele voordelen met zich meebrengt. Zo zorgt hout voor een goede isolatie, wat de energierekening weer verlaagd. Daarnaast zorgt hout voor minder CO2-uitstoot. Benieuwd naar alle voordelen van hout en waarom iedereen voor hout zou moeten kiezen? Lees dan snel verder!

Hout is een grondstof die vele voordelen met zich meebrengt. Zo zorgt hout voor een goede isolatie, wat de energierekening weer verlaagd. Daarnaast zorgt hout voor minder CO2-uitstoot. Benieuwd naar alle voordelen van hout en waarom iedereen voor hout zou moeten kiezen? Lees dan snel verder!

Isolatie van uw huis

Laten we hout eens vergelijken met bijvoorbeeld stenen. Wanneer u uw woning verwarmt en de woning beschikt over wanden van steen, nemen de wanden veel warmte op. Hier gaat veel energie verloren. Doordat hout veel minder warmte opneemt, wordt de lucht binnenshuis direct verwarmd in plaats van wanneer de wanden van stenen zijn. Op deze manier wordt een houten huis sneller warm in de winter en dit scheelt op de energierekening.

In cijfers:

  • Hout isoleert 15x beter dan beton
  • Hout isoleert 400x beter dan staal
  • Hout isoleert 1770x beter dan aluminium

CO2 uitstoot

Bij bijna alles wat de mens doet, komt CO2 vrij. Hout is op gebied van milieu de beste keuze. Bomen en houtproducten hebben de kracht om de grootste oorzaak van de klimaatverandering aan te pakken, de CO2-uitstoot. Zij nemen CO2 op uit de lucht en zetten dit om naar zuurstof.

Oneindige mogelijkheden

Wanneer u kiest voor hout zijn de keuzes oneindig. Enkele voorbeelden van de keuzes die u zult moeten maken:

  • Welk houtsoort kiest u?
  • Wilt u uw hout bewerkt of onbewerkt?
  • Welke kleur hout wenst u?
  • Maakt u gebruik van wash?

Dit zijn slechts voorbeelden. Er is nog veel meer mogelijk met hout! Timmerfabriek Visser maakt diverse producten zoals deuren, kozijnen en trappen op maat van hout. Dit maken wij volledig naar wens van de klant. Heeft u ook een wens of een idee in uw hoofd? Wij denken graag met u mee!

Contact

Heeft u interesse in een van de diensten van Timmerfabriek Visser? Wij zijn gespecialiseerd in houtwerk en helpen u graag met uw persoonlijke wensen. Voor meer informatie of eventuele vragen kunt u gebruik maken van ons contactformulier of bellen naar 075 – 61 77 984.