Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Veiligheidsbeglazing in huis

Veiligheidsglas wordt gebruikt in huis om ongelukken met glas te voorkomen. Bij het breken van het glas ontstaan geen scherpen punten. Gehard en gelaagd glas zijn beide voorbeelden van veiligheidsglas en hebben verschillende eigenschappen.

GEHARD GLAS

Gehard glas is glas dat een thermische behandeling heeft ondergaan om de breuksterkte te verhogen. Het glas wordt tot ca. 650°C verhit en vervolgens door gestuwde koude lucht afgekoeld. Door de snelle afkoeling krimpen de oppervlakten en worden ze sneller hard dan de kern. Als de kern ook is afgekoeld en is samengetrokken oefent dit trekspanningen uit op beide oppervlakten. Zo ontstaat er een blijvende drukspanning. Gehard glas kan niet meer gesneden of bewerkt worden.

Wanneer gehard glas beschadigt, zal het door de hoge drukspanning in tal van scherpe stukjes uiteenvallen. Het mag daarom niet toegepast worden op balustrades, relingen en plekken waar iemand doorheen kan vallen.  Wel wordt gehard glas gebruikt in deuren of bij scheidingwanden.

GELAAGD GLAS

Gelaagd glas is opgebouwd uit twee of meer glasbladen met plastic tussenlagen. Wanneer het glas breekt, worden de scherven door de plastic tussenlaag vastgehouden. De glasscherven blijven als het ware aan de plastic tussenlaag "kleven". Vooral in situaties waarbij glas zich laag bij de grond bevindt in combinatie met spelende kinderen, biedt gelaagd glas zekerheid omdat de kans op letsel klein is. 

Gelaagd glas is er in diverse uitvoeringen: inbraak vertragend, antidiefstal en kogelwerend zijn een aantal extra beveiligingsmogelijkheden van gelaagd glas. Ook HR++ isolatieglas waarmee u de warmte in huis haalt en houdt, is mogelijk in een gelaagd glas uitvoering. 

WIL JE JE RAMEN VERVANGEN?

Timmerfabriek Visser helpt je graag. Laat je adviseren over de mogelijkheden van beglazing voor raam of deur. Neem gerust telefonisch contact met ons op via 075 6177984. Je kunt ook mailen naar info@timmerfabriekvisser.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.