Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Scheuren in kozijn herstellen

Na verloop van tijd kunnen er scheuren of barsten in uw houten kozijnen ontstaan. Ook houtrot is een veelgehoord probleem bij de wat oudere houten kozijnen. Hoe herstelt u schade aan een kozijn? Wij vertellen meer!

Na verloop van tijd kunnen er scheuren of barsten in uw houten kozijnen ontstaan. Ook houtrot is een veelgehoord probleem bij de wat oudere houten kozijnen. Het vervangen van houten kozijnen is een grote investering en daarnaast een intensieve, tijdrovende klus. Gelukkig hoeven houten kozijnen met beschadigingen niet altijd vervangen te worden, maar kunnen deze ook gerepareerd of hersteld worden.

Hoe herstel ik de schade aan mijn kozijn?

Afhankelijk van de ernst van de schade zijn er verschillende manieren om het kozijn te herstellen. Wij geven uitleg en tips voor het herstellen van zowel kleine als grote beschadigingen aan uw houten kozijn.

Kleine schade aan houten kozijnen herstellen

Houtrot zorgt voor de meeste schade aan houten kozijnen. Maar hoe ontstaat houtrot? Meestal komt dit door achterstallig onderhoud of door een slechte kwaliteit hout. Zachthout heeft een grotere kans om houtrot te ontwikkelen dan hardhout. Onder achterstallig onderhoud valt vaak het niet bijhouden van schilderwerk aan de kozijnen. Een beschadiging in het verfwerk kan er namelijk voor zorgen dat er water in het kozijn komt, wat uiteindelijk tot houtrot leidt.

Wanneer houtrot eenmaal in het kozijn zit moet het zo snel mogelijk hersteld worden. Houtrot breidt namelijk snel uit en als er te veel beschadigd is kan het kozijn niet meer hersteld worden. Houtrot kunt u herstellen door het rotte hout te verwijderen. Haal voor de zekerheid ook wat extra gezond hout weg. Maak vervolgens de plek schoon en droog en smeer het gat in met houtrotstopper. Als dit goed droog is kunt u de plek opvullen met houtrotvuller. Wanneer het gat gedicht is moet het gerepareerde hout geschuurd worden waarna het geverfd kan worden.

Grote schade aan houten kozijnen herstellen

Wanneer de schade aan het houten kozijn groot is, kost het repareren ook meer tijd en energie. De gaten die ontstaan na het uitsnijden van het rotte hout kunnen niet opgevuld worden met houtrotvuller, maar moeten gevuld worden met nieuwe stukken hout. De kieren en gaten die daarna nog in het kozijn zitten kunnen eenvoudig opgevuld worden met epoxyhars. Vervolgens dient het gehele kozijn geschuurd en geverfd te worden.

Nieuwe kozijnen

Zijn uw kozijnen te beschadigd en dus aan vervanging toe? Dan bent u bij Timmerfabriek Visser aan het goede adres! Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 – 61 77 984.