Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Ontdek de voordelen van hout

Denk je erover om nieuwe kozijnen te plaatsen? Of is je gevel toe aan een opfrisbeurt? Twijfel je nog over hout of kunststof? We hebben hieronder de voordelen van hout op een rijtje gezet!

Denkt u erover om nieuwe kozijnen te plaatsen? Of is uw gevel toe aan een opfrisbeurt? Twijfelt u nog over hout of kunststof? We hebben hieronder de voordelen van hout op een rijtje gezet!

Isolatie

Hout beschikt over zeer goede isolerende eigenschappen. Dit is te danken aan de unieke celstructuur van bomen. Om een vergelijking te maken, hout isoleert 15 keer beter dan beton, 400 keer meer dan staal en 1700 keer beter dan aluminium! Hierdoor verliezen houten kozijnen weinig onnodige warmte. Wanneer u kiest voor houten kozijnen bespaart u veel energie.

Veiligheid

Hout dat gebruikt wordt in kozijnen, trappen en deuren heeft een hoge brandveiligheid. Bij verbranding komt er een minimale hoeveelheid aan schadelijke rookgassen vrij, waardoor het veiliger is voor bewoners. Daarnaast herleidt hout weinig warmte, waardoor brand wordt vertraagd.

Duurzaamheid

Hout is een duurzame grondstof. In tegenstelling tot bijvoorbeeld erts of aardolie, is hout onuitputtelijk - mits op duurzame manier beheerd. Nieuwe bomen kunnen gepland worden en de oogst kan na 20 jaar al plaatsvinden. Dit in tegenstelling tot andere grondstoffen, die soms honderden jaren nodig hebben om te ontwikkelen. Ook is hout CO2-neutraal; het fotosyntheseproces dat plaatsvindt haalt CO2 uit de lucht en slaat dit op in de boom. Daarnaast kost het zeer weinig energie om hout te winnen.

Veelzijdigheid

Wanneer u kiest voor hout als grondstof voor je kozijn, trap of deur is alles mogelijk! Hout is een makkelijk bewerkbaar – en daardoor veelzijdig product. Details zoals moderne designs of historische afwerkingen kunnen eenvoudig toegevoegd worden. Daarnaast kunnen houten producten in elke gewenste kleur geleverd worden!