Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Onderhoud van de dakkapel

Wanneer u de eigenaar bent van een woning met een houten dakkapel, wilt u natuurlijk dat deze lang mee zal gaan en dat deze er goed uitziet. Dat kan ook, maar dan zult u de dakkapel van regelmatig onderhoud moeten voorzien. Gelukkig hoeft het onderhoud helemaal niet duur te zijn, wanneer u dit regelmatig bij zal houden. Want ten slotte brengt achterstallig onderhoud hogere kosten met zich mee en u kunt dit voor zijn.

Standaard onderhoud

Er wordt aangeraden om sowieso één keer per jaar een standaard onderhoud te plegen en goed te reinigen. Onder standaard onderhoud verstaan we de volgende klussen:

  • Het schoonmaken van de dakkapel met lauw water
  • Controleren van dakbedekking, regenafvoer en het hang- en sluitwerk
  • Invetten van de raamrubbers om scheurtjes te voorkomen
  • De ventilatieroosters schoonmaken
  • Nakijken van het schilderwerk

Schoonmaken

Wanneer u zelf de dakkapel schoon gaat maken is het verstandig om als eerst de benodigde producten te verzamelen. U heeft lauw water en een borstel nodig voor het eventuele hardnekkige vuil. Wanneer u de dakkapel heeft ontdaan van al het hardnekkige vuil kunt u een vuilafstotend reinigingsmiddel gaan gebruiken om de gehele dakkapel af te nemen. Vervolgens loopt u de afvoerbuizen na voor alle vuil en bladeren die zich kunnen ophopen. Dit kan zorgen voor een verstoorde hemelwaterafvoer en lekkages met dure reparaties tot gevolg hebben. Ook controleert u het hang- en sluitwerk en zo nodig vet u de raamrubbers in. Als uw ventilatieroosters verstopt zitten moeten deze ook schoon worden gemaakt, zodat er weer frisse lucht door de roosters naar binnen kan komen. Overigens wordt aangeraden om nooit een hogedrukspuit te gebruiken voor het schoonmaken van de dakkapel. Dit geldt voor zowel houten als kunststof dakkapellen.

Schilderwerk

Het schilderwerk wordt natuurlijk jaarlijks schoongemaakt en gecontroleerd, maar eens in de vijf jaar is het verstandig om de dakkapel te laten overschilderen. Dit geldt met name voor houten dakkapellen. Dakkapellen van kunststof vergen over het algemeen minder onderhoud.

Wilt u meer weten over het onderhoud van dakkapellen of heeft u andere vragen op het gebied van dakkapellen? Neem voor meer informatie contact met ons op via ons contactformulier of bel naar 075 – 6177984.