Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Luiken voor de ramen

Het toevoegen van luiken voor uw ramen zorgt voor een unieke toevoeging aan uw huis. Luiken werden vroeger al veel gebruikt op boerderijen en andere oudere gebouwen. In de loop der tijd zijn ze beetje bij beetje afgenomen en ziet u ze niet vaak meer. Dat is best zonde want het zorgt voor een authentieke uitstraling van buiten en de luiken hebben daarnaast veel praktische voordelen.

Waarom luiken?

Naast dat het heel erg decoratief is, hebben luiken ook een hoop praktische voordelen. Zo zijn ze goed isolerend, verduisteren ze, beschermen ze tegen wind en kou en houden ze de warmte van de zomer buiten en in de winter binnen. In Nederland worden de luiken vaak geplaatst bij huizen met een nostalgische uitstraling. De luiken worden meestal van hardhout gemaakt omdat deze goed bestendig zijn tegen het weer.

De uitstraling

Bij het kiezen van luiken is er een ruime keuze uit verschillende soorten. Zo zijn er paneelluiken, Louvre luiken en vensterluiken. De meest voorkomende soort zijn de Louvre luiken, deze luiken heten zo omdat er in Frankrijk heel veel gebruik wordt gemaakt van de luiken. Ook in Spanje ziet u de luiken veel terug, dit komt doordat ze de warmte goed buitenhouden.

U zult merken dat de luiken niet volledig verduisteren, toch is de zonwerende werking effectief genoeg. Bovendien zorgen ze voor een fraaie luxe uitstraling en kunt u altijd nog gordijnen aan de binnenkant plaatsen. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat er gebruik gemaakt wordt van smallere lamellen die binnen het kader vallen, dit is geen enkel probleem aangezien wij hier alles op maar kunnen maken.

Wilt u graag uw oude luiken vervangen of wilt u nieuwe luiken laten plaatsen? Timmerfabriek Visser voorziet u graag van een offerte op maat. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel 075 – 6177984.