Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Houten huis laten bouwen

Een houten huis is tegenwoordig een echte trend. Architecten richten zich de laatste tijd steeds vaker op hout. En dat begrijpen wij, want er zitten veel voordelen aan een woning van hout. Wat de voordelen precies zijn? Wij zetten ze onder elkaar.

Voordelen van een houten huis

Natuurlijke, ecologische en duurzame materialen zorgen voor een gezond leefklimaat! Door te bouwen met hout is er een goede balans in luchtvochtigheid en frisse lucht, waardoor een gezond en comfortabel leefklimaat ontstaat. Hout is het meest natuurlijke bouwmateriaal ter wereld en een ideaal bouwmateriaal. Daarnaast zijn er nog meer voordelen van een houten woning:

  • Een houten huis is enorm veilig
  • Een houten huis is duurzaam
  • Een houten huis is goed geïsoleerd waardoor u minder energie verbruikt
  • Hout is goed te bewerken, maatwerk is daardoor goed mogelijk
  • Een houten woning kan in korte tijd gebouwd worden
  • Hout neemt CO2 op en is goed voor het milieu

Type woningen

Het typische houten woonhuis valt onder de noemer ‘Zweedse woning’. Daarnaast is er ook een combinatie mogelijk van hout en andere bouwmaterialen zoals steen. Dan is de binnenkant van hout, en de buitenkant van steen. Niet alleen een woonhuis, maar ook een vakantiehuis, recreatiewoning, bedrijfsgebouw of clubhuis kan van hout gebouwd worden.

Ook een houten huis?

Wilt u ook een houten huis laten bouwen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden en voordelen van hout als bouwstof? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of via 075 – 61 77 984.