Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Hout als bouwmateriaal

Hout wordt al eeuwenlang gebruikt als bouwmateriaal. Benieuwd naar alle voordelen van hout? Lees dan verder!

Hout wordt al eeuwenlang gebruikt als bouwmateriaal. Deuren, kozijnen en trappen worden al sinds mensenheugenis van hout gemaakt. De reden dat hout nog steeds een veel gekozen bouwmateriaal is, komt door verschillende factoren. Zo is hout een duurzaam en betrouwbaar materiaal. Ook voor het milieu is het gunstig om hout te gebruiken. Benieuwd naar alle voordelen van hout? Lees dan verder!

Hout is duurzaam

Hout als grondstof is hernieuwbaar. Waar grondstoffen als aardolie en erts op kunnen raken, kunnen bomen opnieuw gepland en geoogst worden. Duurzaam beheerde bossen zorgen daarom voor een onuitputtelijke grondstof. Wanneer er voor elke gekapte boom weer eentje terug wordt geplant, kunnen wij hout gebruiken en weten we dat de generaties die volgen ook nog gebruik kunnen maken van hout als bouwmateriaal.

Hout slaat CO2 op

Door het proces van fotosynthese kunnen bomen CO2 die in de lucht zit opslaan. In iedere kubieke meter hout wordt bijna 1 ton aan CO2 opgeslagen. Voor de winning en productie van hout is een stuk minder energie nodig dan voor de winning van andere grondstoffen zoals beton, aluminium, kunststof en staal. Verder komen tijdens het gebruik van hout als natuurproduct geen schadelijke stoffen vrij.

Hout is recyclebaar

Hout is eenvoudig te recyclen! Bijkomend voordeel, dit proces kost weinig energie. Hout is ook volledig biologisch afbreekbaar, toekomstige generaties komen dus niet met afval te zitten.

Hout is veilig en sterk

Hout is sterk en dit maakt houten deuren en kozijnen inbraakwerend. Wordt er wel ingebroken, dan is de schade aan houten deuren en kozijnen vaak redelijk makkelijk te repareren. Ook is hout over het algemeen erg brandveilig. Hout heeft weinig tot geen warmtegeleidend vermogen waardoor de brand wordt vertraagd. Wanneer hout brand komen er weinig schadelijke gassen vrij, wat veiliger is voor de bewoners.

Hout is isolerend

Hout heeft zeer goede isolerende eigenschappen: dit komt door de unieke celstructuur van hout. Hout isoleert vele malen beter dan andere materialen als beton, staal en aluminium. Hierdoor kan er veel energie bespaard worden.

Iets laten maken van hout?

Wilt u deuren, kozijnen of trappen op maat laten maken? Dan staat Timmerfabriek Visser voor u klaar! Bij Timmerfabriek Visser bent u verzekerd van kwalitatief het beste hout. Neem voor meer informatie contact met ons op via 075 – 6177 984  of vul ons contactformulier in.