Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Diverse soorten trappen

Er bestaan diverse soorten trappen die in verschillende woonsituaties ingezet kunnen worden. Ieder huis en iedere ruimte is anders. Wij zetten diverse trapmodellen voor u op een rijtje. Welke trap past het beste bij uw situatie?

Er bestaan diverse soorten trappen die in verschillende woonsituaties ingezet kunnen worden. Ieder huis en iedere ruimte is anders. Wij zetten diverse trapmodellen voor u op een rijtje. Welke trap past het beste bij uw situatie?

Wenteltrap

Een wenteltrap gaat in een spiraal omhoog en hoeft niet rond één centrale as te draaien. De trap wentelt naar boven in een draaiende beweging. De wenteltrap kan zo stijl gemaakt worden als u wilt. Wilt u graag ruimte besparen? Dan is het aan te raden om de trap stijl te maken. Een wenteltrap is elegant en heeft een mooie uitstraling. De mogelijkheden van een wenteltrap zijn onbeperkt en de trap kan in ieder interieur worden toegepast. Een wenteltrap komt het mooist tot zijn recht in een grotere ruimte.

Open trap

Een open trap geeft een ruimtelijk gevoel. Een open trap heeft geen verticale planken, ook wel stootborden genoemd. Deze trap is niet zo prominent aanwezig dankzij de open ruimte tussen de traptreden. Daarnaast laat de trap meer licht binnen. De open trap kan in diverse modellen worden uitgevoerd.

Dichte trap

De dichte trap bevat wel stootborden en zien we veel terugkomen in de meeste huishoudens. Dankzij de stootborden valt er geen stof en ander vuil onder de trap. Daarnaast kan de ruimte onder de trap perfect benut worden. Hierdoor kunt u gebruik maken van een extra opslag. Een dichte trap is zeer veilig. Er kan niks tussen de treden vallen en er kunnen geen voeten blijven haken.

Trap met een kwart

Een trap kan een bovenkwart of onderkwart hebben. Een trap met een kwart begint of eindigt met een draai van 90 graden. De trap kan zowel links als rechtsom draaien. Trappen met een bovenkwart zien er mooier uit. Een trap met een onderkwart begint met een draai van 90 graden en gaat vervolgens recht omhoog. De onderkwart trap is zeer geschikt voor traphuizen.

Steektrap

Een rechte trap wordt ook wel de steektrap genoemd en loopt in een rechte lijn van de ene naar de andere verdieping. Rechte trappen zijn modern en strak en kunnen zowel open als dicht worden uitgevoerd. Bij een rechte trap zijn alle treden even breed, wat het gemakkelijk maakt met lopen. Omdat de steektrap lang en recht is, neemt deze veel ruimte in beslag.

Timmerfabriek Visser maakt diverse houten trappen op maat. Wilt u meer weten over trappen op maat of wilt u weten welk model het beste bij uw situatie past? Bel dan naar 075 – 6177 984  of vul ons contactformulier in.