Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Deuren en ramen beveiligen

Inbrekers buiten de deur houden begint bij een goede beveiliging van uw deuren en ramen. Met de juiste deuren en ramen zorgt u ervoor dat inbrekers geen schijn van kans maken om bij u binnen te komen.

Inbrekers buiten de deur houden begint bij een goede beveiliging van uw deuren en ramen. Met de juiste deuren en ramen zorgt u ervoor dat inbrekers geen schijn van kans maken om bij u binnen te komen.

 

Inbraakbeveiliging

Inbraakpreventie is erg belangrijk, het zorgt ervoor dat ongewenste bezoekers buiten de deur blijven. Maar wat is nou de juiste inbraakbeveiliging? Iedere beveiliging en al het hang- en sluitwerk dat een Politiekeurmerk Veilig Wonen bevat, is goed om uw huis mee te beveiligen. In het volgende stuk een opsomming van wat u allemaal kan doen om uw huis optimaal te beveiligen.

 

Deurbeveiliging

Uw deur beveiligen kan op diverse manieren. Naast het gebruik van goede sloten en anti-inbraak strips, zijn er nog meer methodes om inbrekers buiten de deur te houden.

Deursloten

Er zijn veel verschillende deursloten op de markt verkrijgbaar, maar welk van deze sloten zijn nou goed bestemd tegen inbrekers? Er zijn een paar punten waarop uw moet letten als u een veilig inbraakwerend slot wilt kopen.

  • Deurslot met Kerntrekcilinder (dit voorkomt dat het slot kan worden uitgeboord of uitgetrokken)
  • Slot met SKG-keurmerk (dit zijn ook de sloten die de Politie adviseert)
  • Overweeg om naast uw hoofdslot een bijzetslot te laten plaatsen in uw deur. Dit maakt het de inbrekers haast onmogelijk om via de deur naar binnen te komen

Anti-inbraak strips

Anti-inbraak strips bestaan uit 2 delen die bij het sluiten van uw deur in elkaar passen. Het eerste deel monteert u op de deur en het tweede deel monteert u op de deur zelf. Dit zorgt ervoor dat de inbreker geen breekijzer of schroevendraaier tussen de deur en kozijn kan zetten om deze vervolgens open te breken. Ook zorgt het ervoor dat de inbrekers niet meer gebruik kunnen maken van de zogeheten ‘flippermanier’ wat betekent dat de inbrekers met een kaart tussen de deur gaan om deze vervolgens op de wrikken.

Deurketting en kierstandhouder

U kunt ook overwegen om een deurketting op uw deur te laten plaatsen, dit zorgt ervoor dat de deur niet gelijk opent als deze op de ketting staat. Toch kan iemand die brute kracht gebruikt deze ketting breken en het is daarom veiliger om een kierstandhouder aan te schaffen. Een kierstandhouder is een veel stevigere variant van de deurketting en valt niet zomaar te breken met brute kracht.

Scharnierbeveiliging

Uw voordeur zit vast met scharnieren aan de binnenzijde van uw deur. Meestal zijn deze scharnieren van een goede kwaliteit en is hier geen vervanging aan nodig. Toch is het belangrijk om goed te checken of er minimaal 3 scharnieren aan de binnenkant van uw deur zitten en of deze uitgerust zijn met een dievenklauw of dievenpin. Als dit niet het geval is kunt u overwegen om uw deur daarmee uit te rusten voor extra veiligheid.

Deurspion

Een deurspion is een aanvulling op uw andere deurbeveiliging. Met een deurspion kunt u kijken wie er voor de deur staat zonder open te doen. De oude deurspion is een kleine lens in de deur, maar tegenwoordig zijn er genoeg digitale deurspionnen verkrijgbaar waarbij u met een digitaal beeldscherm kunt zien wie er voor de deur staat.

Digitale beveiliging

Er zijn nog een aantal digitale apparaten om uw huis mee te beveiligingen.

Voorbeelden zijn:

  • Intercom
  • Intercom met camera
  • Bewakingscamera’s
  • Bewegingsmelders

Inbreker slaan huizen die voorzien zijn van dit soort digitale beveiliging liever over.

 

Raambeveiliging

Inbrekers komen niet alleen binnen via de voor- of achterdeur maar ook via de ramen. Daarom is het verstandig om ook uw ramen goed te laten beveiligen tegen inbraak. Gelukkig zijn er talloze manieren om uw ramen te beveiligen.

Raamsloten

Een goede oplossing voor het beveiligen van uw ramen is het plaatsen van betere en/of extra sloten,  zoals een raamboom. Een raamboom is een slot dat sluit met een haakschoot en is meestal voorzien van een cilinderslot waarmee u hem op slot draait. Ook zijn er meerdere raamsloten verkrijgbaar die uw ramen goed kunnen beveiligen tegen inbraak. Let er bij het aanschaffen van een raamslot goed op dat u voor een slot kiest met een SKG-Keurmerk net zoals bij deursloten.

Raamuitzetters

Raamuitzetters zorgen ervoor dat u een raam kunt openzetten en dat deze vervolgens in stand wordt gehouden zodat er niemand het raam verder kan openen om naar binnen te komen. Raamuitzetters worden gebruikt bij klepramen, uitzetramen en dakramen die naar buiten openen. Raamuitzetters zijn verkrijgbaar met SKG-Keurmerk en zijn afsluitbaar en wegdraaibaar.

Scharnierbeveiliging

Net als bij deuren, kunt u naar buiten draaiende ramen voorzien van scharnierbeveiliging. Het gemakkelijkst is het plaatsen van dievenklauwen of dievenpinnen. Dit werkt hetzelfde als bij deuren. 

Barrièrestang

Volgens de politie heeft een inbreker maar 15cm nodig om zich door een raam te wurmen. Dat is net zo groot als een kelder of wc-raampje waar de inbreker doorheen kan. De barrièrestang zorgt ervoor dat de opening wordt afgesloten waardoor een inbreker niet door een klein raampje heen kan. De meeste Barrièrestangen zijn ook te combineren met raamuitzetters.

Wilt u weten hoe u uw raam of deur zo veilig mogelijk kunt maken? Timmerfabriek Visser maakt stevige en veilige ramen en deuren op maat. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 – 6177984.