Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Binnendeuren

Wanneer u een kamer wilt afsluiten van de andere kamer is een binnendeur de geschikte oplossing. Dit is één van de meest gebruikte manieren om een kamer af te sluiten en bijna ieder huis beschikt over deuren om kamers af te scheiden van andere ruimtes. Er zijn tegenwoordig veel verschillende binnendeuren en omlijstingen beschikbaar.

Materiaal

Binnendeuren zijn er in verschillende materialen en systemen. Zo kunt u selecteren op soort deurblad bijvoorbeeld. Hierin bevinden zich twee verschillende soorten: de massieve en samengestelde deuren. De massieve deur is van één soort hout gemaakt zoals eikenhout. Massieve deuren zijn klassiek en kunnen uitgerust worden met stijlen en regels.

Samengestelde deuren zitten anders in elkaar: het deurblad is gemaakt van MDF-kader, hierop is een plaat en een vulling gelijmd. Het handige aan samengestelde deuren is dat ze volledig naar keuze afgewerkt kunnen worden. Hierdoor is bijna alles mogelijk en kan de deur voor zowel klassieke als moderne stijl gebruikt worden.

Omlijsting

Naast de deur zelf, bestaan er ook verschillende omlijstingen voor de binnendeuren. Zo zijn er de traditionele systemen, systeembekleding en blokkaders. De traditionele systemen zijn de klassieke manier om een deur te omlijsten. Hierbij zijn de slaglat en chambranten gewoon zichtbaar wanneer de deur bevestigd is. Een voordeel van dit systeem is dat het goedkoop is in aanschaf. Een nadeel is dat het niet toe te passen is op deuren die in de fabriek gelakt zijn.

Systeembekleding is een bekleding dat inschuifbaar is. Zo kan de omlijsting geplaatst worden zonder dat het zichtbaar gemonteerd is. Een voordeel is dat het hier wel toepasbaar is voor deuren die in de fabriek zijn gelakt. Ook kan dit systeem toegepast worden aan de muurdikte. Het systeem van blokkaders is zo gemaakt dat een chambrant niet nodig zal zijn. Het grootste voordeel van blokkaders is dat deze er mooi uitzien. Overigens ligt het deurblad in dezelfde muur en omlijsting. Het plaatsen is niet gemakkelijk en het aanpassen aan de muurdikte is ook een redelijke klus.

Type binnendeuren

Aangezien er veel verschillende soorten binnendeuren zijn hebben wij de belangrijkste soorten uitgekozen.

  • Verfdeuren: Deze deuren zijn erg goedkoop en zijn te verkrijgen als hardboarddeuren en tubespaandeuren. Hierbij zijn de kernen verschillend, zo hebben hardboarddeuren een celroostervulling. Tubespaandeuren hebben luchtkanalen in de kern en dat zorgt ervoor dat de isolatiewaarde hoog ligt.
  • Gelakte deuren: Deze deuren worden in de fabriek gelakt en zijn direct klaar om geplaatst te worden.
  • Stijldeuren: Deze binnendeur zijn gemaakt om stijl(en) in aan te brengen en worden veel toegepast in woningen waar rust centraal staat.
  • Fineerdeuren: Op dit soort binnendeur wordt een fineerlaag gekleefd. Deze deuren hoeven niet meer geverfd te worden en er kan gekozen worden uit vlakke en stijlfineerdeuren.
  • Glazen deuren: Deze laten erg veel licht door en kunnen eventueel gekleurd worden, in verband met privacy.
  • Schuifdeuren: Deze besparen ruimte en zijn geschikt wanneer een deur niet open zou kunnen draaien.

Bent u opzoek naar een nieuwe binnendeur en wilt u weten welke het best bij u en uw woning past? Timmerfabriek Visser maakt deuren op maat en helpt u graag. Neem voor meer informatie contact met ons op via ons contactformulier of bel naar 075 – 61 77 984.