Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Bijzondere vormen kozijnen

Als u een kozijn met een bijzondere vorm wilt dan zijn er veel mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld een uitstraling met rond, schuin of gebogen kozijn. Welk kozijn staat het mooiste bij uw woning? 

Als u een kozijn met een bijzondere vorm wilt dan zijn er veel mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld een uitstraling met rond, schuin of gebogen kozijn.

Bijzondere vorm

Niet elk kozijn hoeft vierkant of rechthoekig te zijn. In veel oude huizen werd er voorheen met verschillende modellen gewerkt. Ook nieuwe huizen zijn steeds regelmatiger voorzien van bijzondere vormen. Inmiddels is het zelfs mogelijk om val-, draai- of tuimelramen in het kozijn te plaatsen. Als u een kozijn gaat vervangen kunt u nadenken over een bijzonder vorm. Bijvoorbeeld rond, schuin of met een gebogen vorm.

Rond

U kunt kiezen voor een rond kozijn met uiteenlopende maten. Verder mogelijkheden zijn half- of kwart ronde kozijnen. Ook kunt u diverse vlakverdelingen kiezen. Roeden zijn daar een voorbeeld van.

Schuin

Een schuin kozijn kan worden toegepast als nokkozijn. Daarnaast zijn ruitvormige kozijnen of bijzondere ramen met vormen zoals een punt of een schuine zijkant ook mogelijk.

Gebogen of getoogd

Een getoogd kozijn heeft een bolling aan de bovenkant van het raam. Het verschil met een gebogen kozijn is dat de bolling groter lijkt en het lijkt op een half rond raam. Bij oudere huizen wordt deze techniek veelal toegepast. U kent de gebogen raamkozijnen ook nog wel van een oude winkelpui of een klassieke erker.

Wilt u weten welk kozijn er bij uw huis past? Neem voor meer informatie contact met ons op via ons contactformulier of bel naar 075 – 6177984.