Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

5 trends in kozijnen en deuren

Er is tegenwoordig veel mogelijk en we gaan allemaal met de tijd mee. Ook op het gebied van deuren en kozijnen zijn er nieuwe ontwikkelingen. Lees hier meer.

Er is tegenwoordig veel mogelijk en we gaan allemaal met de tijd mee. Ook op het gebied van deuren en kozijnen zijn er nieuwe ontwikkelingen. Lees hier meer.

Isolatiewaarde

In Nederland moeten we volgens internationale afspraken snel af van gasgebruik in woningen. Om dit te bewerkstellingen zijn deuren en kozijnen met een hoge isolatiewaarde essentieel. Er wordt dan ook hard gewerkt aan kunststof deuren en kozijnen met een verbeterde isolatiewaarde. Toch is het nog steeds hout dat de beste isolatie biedt voor uw woning. De thermische isolatie van hout is 4 keer beter dan die van kunststof, 400 keer beter dan staal en 1770 keer beter dan aluminium.

Duurzaamheid

Anno 2018 vraagt de markt om duurzame materialen. Houten deuren en kozijnen uit een duurzaam bos zijn misschien wel de beste optie. Kunststof kozijnen kunnen ook duurzaam zijn, mits er een goede oplossing gevonden wordt voor de recycling.

Levensduur

Het aantal jaren dat een deur of kozijn mee gaat is vaak een belangrijke factor in het maken van een keuze. Producten kunnen zich onderscheiden door een langere levensduur te bieden.
Voorbeeld:  Product A kost 100 euro en gaat 10 jaar mee, product B kost 120 euro maar gaat 15 jaar mee. De levensduur van product B is een stuk langer. Product A lijkt dus goedkoper, maar per jaar betaald u minder voor product B.

Veiligheid

Minstens net zo belangrijk als de duurzaamheid en levensduur van een deur of kozijn, is de veiligheid. Inbrekers komen meestal een woning binnen via één van deze ingangen. Er zijn veel opties in veiligheidsbeslag en alarmoplossingen. Er zit dan ook een verschil in effectiviteit van deze middelen. Het ene deurbeslag is voor een ervaren inbreker zelfs lastig te breken, terwijl een ander deurbeslag enkel werkt aan de schijnveiligheid. Er is veel vraag naar deuren en kozijnen die een hoge veiligheidswaarde bieden.

Gemak

Alles wordt makkelijker gemaakt en geautomatiseerd. Toch openen we in 2018 de deuren nog steeds hetzelfde als we in de tijd van de Romeinen deden. Nieuwe manieren zijn allang mogelijk: denk aan de irisscanner, vingerafdrukscanner of gezichtsherkenning op de smartphone.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de trends rondom deuren en kozijnen? Neem dan contact met ons op door gebruik te maken van ons contactformulier of door te bellen naar 075 6177 984.