Last van een klemmende deur in de winter?

Gedurende de koude wintermaanden daalt de luchtvochtigheid in huis aanzienlijk. Dit kan gevolgen hebben voor het hout in uw huis. Houdt er daarom altijd rekening mee dat hout in de winter uitzet en in de zomer krimpt. 
 

Het krimpen van hout

Als uw woning is voorzien een houten (voor)deur heeft u het vast wel eens meegemaakt, de voordeur die klemt of niet goed sluit. Als u zich afvraagt hoe dit komt bent u niet de enige. De oorzaak van dit probleem ligt namelijk bij het plotselinge temperatuurverschil. In de winter zorgt de koude temperatuur ervoor dat uw houten deur veel vocht opneemt en daarom dus klemt. Zomers is dit een ander verhaal, dan zit er namelijk weinig vocht in de lucht en krimpt de deur juist, de deur zal dan niet meer klemmen.

Wat u kunt doen aan een niet goed sluitende deur

Bij het aanschaffen van een nieuwe op maat gemaakte deur moet er altijd rekening worden gehouden met het uitzetten of krimpen van uw deur. Klemt de deur toch, controleer dan voordat u een specialist inschakelt de ophanging. Het kan namelijk voorkomen dat de deur verkeerd is geplaatst. Valt u niks op aan de ophanging schroom dan niet om een specialist in te schakelen. Timmerfabriek Visser helpt u voorkomen dat u uiteindelijk zelf deze winter zelf aan de slag moet gaan met uw deur. Daarnaast maken wij houten deuren volledig op maat en naar uw wens.

Contact

Bent u benieuwd naar hoe Timmerfabriek Visser uw woning kan voorzien van een geschikte op maat gemaakte (voor)deur? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via ons contactformulier of bel ons via 075 – 61 77 984.

Terug naar overzicht
Onze klanten