Kunststof of houten kozijnen?

Wij krijgen vaak de vraag of mensen voor houten of kunststof kozijnen moeten kiezen. De keuze tussen houten of kunststof kozijnen is voordelen tegen nadelen afwegen. Wij zetten de verschillen voor u op een rijtje.

Houten kozijn

Bij de keuze voor hout speelt persoonlijke voorkeur een grote rol. Hout is van nature een sterke isolator en een warmte en vochtregelaar. Hout isoleert thermisch en akoestisch ongeveer net zo goed als kunststof. Er is geen materiaal op de markt te verkrijgen dat uw woning een warmere uitstraling kan bieden dan houten kozijnen. Het nadeel van hout is dat het, in tegenstelling tot kunststof, onderhoud nodig heeft.

Houten kozijnen worden gemaakt van hardhout. Hardhout wordt in verschillende duurzaamheidsklasse onderverdeeld. De klassen worden beoordeel met een 1 tot en met 5. Dit cijfer geeft aan hoe lang het hout goed blijft als u het niet zou behandelen.

Kunststof kozijn

Kuststof kozijnen zijn verkrijgbaar in bijna elke denkbare kleur. De kozijnen zijn ook in vele looks verkrijgbaar, onder andere in houtlook en aluminiumlook. Het grote voordeel van kunststof kozijnen is dat u ze niet hoeft te schuren, lakken, vernissen of verven. Is uw woning dicht aan de kust gelegen? Dan kunt u het beste kiezen voor kunststof.

In het verleden werden kunststof kozijnen als minder mooi ervaren en koos men sneller voor houten kozijnen. Bij renovaties van oudere woningen worden in Nederland houten kozijnen vaak vervangen voor de kunststoffen variant. In de rest van Europa worden nieuwbouwwoningen meestal uitgerust met kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen worden meestal gemaakt van de kunststof PVC. Het materiaal is duurzamer dan hout omdat het goed gerecycled kan worden.

De prijs van kunststof kozijnen kan enorm variƫren per leverancier. Wij raden aan om bij verschillende leveranciers offertes aan te vragen zodat u goed een keuze kan maken waarbij u kwaliteit en prijs tegen elkaar op weegt.

Contact

Wilt u meer weten over de verschillen tussen kunststof of houten kozijnen? Of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact op met Timmerfabriek Visser via 075 6177 984 of vul het contactformulier in.

Terug naar overzicht
Onze klanten