Houten wand of plafond

Hout heeft veel mogelijkheden, dat is algemeen bekend. Zo worden houten panelen vaak als wand of als plafondplaat gebruikt. Hout heeft een natuurlijke uitstraling. Dit maakt de ruimte vaak warmer en gezelliger. Bovendien geeft hout een gevoel van luxe, mits het natuurlijk goed afgewerkt en onderhouden is. Wij gaan graag iets dieper in op het gebruik van hout voor plafonds en wanden.

 

Houten plafond

Houten plafonds nemen aardig wat voordelen met zich mee. Ze zijn duurzaam, geven een luxe en eigentijdse uitstraling, ze zijn brandwerend en kunnen ingezet worden om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Er zijn diverse soorten houten plafonds:

 • Lineair open
  Dit is een plafondsysteem waar lamellen worden gebruikt die niet tegen elkaar aan liggen, hierdoor ontstaat er een voeg. Deze voegen zijn ook aan te passen in een andere kleur, dat komt doordat ze worden afgedekt met akoestisch vezelvlies.
 • Lineair gesloten
  Het lineair gesloten plafondsysteem is het tegenovergestelde van de lineair open. Hier zijn de lamellen wel aan elkaar vast gemaakt en is er dus geen voeg. Deze worden niet aangeraden bij ruimtes met akoestische eisen. Verder hebben ze dezelfde brandwerendheid en zijn ze beide duurzaam.
 • Lineair multi-paneel
  Dit plafondsysteem is speciaal. het lineair multi-paneel zorgt ervoor dat er net als bij de lineair open een voeg ontstaat maar het unieke hier is dat de lamellen verschillende breedtes hebben. Hierdoor heeft u lamellen met verschillende breedtes en ook nog een voegen ertussen. Ze zijn uiterst geschikt voor ruimtes met akoestische eisen en ze zorgen voor een bijzondere, diverse uitstraling.
 • Grill
  Bij het grill plafondsysteem wordt er geen gebruik gemaakt van lamellen maar van houten latten. Deze houten latten zitten ook niet aan elkaar vast waardoor er weer voegen ontstaan, bij dit plafondsysteem krijgt u meer diepte. 

 

Houten wand

Houten wanden zorgen voor een aangename en warme uitstraling. Maar er zijn meer voordelen, zo zal de ruimte geleidelijk opwarmen of afkoelen, verbetert het binnenklimaat en zijn ze brandwerend beschikbaar. Wij vertellen u hier meer over de verschillende opties:

 • Lineair wandsysteem
  Dit systeem bestaat uit massief houten lamellen die in een vallende lengten worden geplaatst, op verzoek kunne ze ook in vaste lengte worden afgeleverd. Er kunnen bij dit systeem verschillende houtsoorten gecombineerd worden en ook verschillende maatvoeringen worden toegepast. De panelen zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik en kunnen ook geplaatst worden als gebogen of natuurlijk gebogen. De houten wanden zijn populair in scholen en andere grote gebouwen, maar ze kunnen ook gewoon thuis gebruikt worden.
 • Grill wandsysteem
  De grill wand is net als het plafond. Het lijkt op een grill paneel en kan ook op verschillende manieren toegepast worden. Wilt u bijvoorbeeld een gebogen wand laten bedekken met het grill wandsysteem, dan is dit mogelijk. Zowel verticaal als horizontaal kunnen wij de planken bevestigen. Ook zijn er bij deze wand verschillende afmetingen te gebruiken, zo kunt u hele dunne en hele dikke latten gebruiken of latten met allemaal dezelfde afmeting.

 

Een binnen of buitenwand is ook geen probleem. Ze worden zo afgewerkt dat het weer geen invloed heeft op de kwaliteit. Echter moeten ze wel beter onderhouden worden als ze aan de buitenkant geplaatst worden.

Tot slot kunt u elk houten wand of houten plafond in elkaar over laten gaan, hierdoor lijkt het allemaal één geheel en oogt de ruimte moderner en opener. Wij maken dit soort constructies op maat.

Wilt u meer weten over de houten wand of plafond? Wij helpen u graag! Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 – 6177984.

Terug naar overzicht
Onze klanten