Houten voordeur

Een nieuwe voordeur kiezen, dat is een lastige klus. De voordeur die u kiest moet als het goed is lang meegaan. Het is een lastige keuze omdat er zo veel verschillende soorten, maten en kleuren deuren zijn. Wij vertellen u alles over de houten voordeur.

Houtsoorten

De houtsoort bepaald de kwaliteit van uw voordeur. Een voordeur kan uit verschillende soorten hout gemaakt worden. Hardhout is voor de duurzaamheid van deur wel de beste keuze. Houtsoorten die veel worden gebruikt voor voordeuren zijn:

-          Eikenhout

-          Merbau

-          Meranti

-          Iroko

-          Mahonie

Waarom een houten voordeur?

Een houten voordeur moet bij het karakter van het huis passen. Maar eigenlijk past bij ieder huis wel een houten deur. Van een klassieke tot moderne deur, alles kan met hout. Hout is goed te bewerken dus u kan uw houten voordeur in alle vormen, maten en kleuren krijgen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een paneeldeur of een strakke deur. Genoeg keuze dus. Naast dat een houten voordeur er erg mooi uit ziet, heeft de houten voordeur ook nog een goed isolerende werking.

Kleurkeuze

Hout is heel makkelijk te bewerken. Houdt u van de natuurlijke kleur en structuur van hout? Dan kunt u het hout natuurlijk gewoon beschermen met een transparante laag. Heeft u na een tijdje toch liever een ander kleurtje op uw voordeur? Dan kunt u uw houten voordeur gemakkelijk schilderen.

Onderhoud

Het onderhoud van een houten voordeur verschilt natuurlijk per deur. Regelmatig onderhoud kan de levensduur van uw voordeur bevorderen. Maar de eerste tien jaar van uw voordeur hoeft u waarschijnlijk geen onderhoud te plegen. Onderhoud van een houten deur kan bijvoorbeeld de deur schuren, verven of opnieuw lakken zijn. Je kan de deur eventueel ook met een olie of een vernis behandelen. Als u dit eens in de zoveel tijd doet, heeft u altijd een mooie voordeur en gaat de deur ook nog eens lang mee.

Een eigen houten voordeur

Bent u opzoek naar een nieuwe houten voordeur? Timmerfabriek Visser is gespecialiseerd in houten voordeuren. Zaanse voordeuren, onder- en bovendeuren, paneel- en glasdeuren, noem het maar op, wij maken het! Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of via 075 – 61 77 984.

Terug naar overzicht
Onze klanten