Houten dakraam

De positie waar het dakraam wordt geplaatst is van grote invloed op het inkomende daglicht. Daarnaast heeft het ook invloed op het uitzicht en de ventilatie. Het is dus van groot belang om het raam op de juiste plaats te monteren.

Meerdere dakramen naast elkaar zorgen voor een breder uitzicht. Meerdere ramen boven elkaar zorgen daarentegen voor een betere verspreiding van het lichtinval.

Dankzij een dakraam op zolder of bovenverdieping kunt u uitkijken over de mooie binnenstad, het prachtige dorpje of het rustgevende platteland waar u woont. Door het dakraam op de juiste hoogte en dakhelling te installeren, creëert u het perfecte uitzicht vanaf uw woning. U weet dat het dakraam op de juiste positie is geïnstalleerd wanneer u er zittend én staand doorheen kunt kijken. Soms is hiervoor een langer dakraam nodig omdat de helling te scherp is. Het bepalen van de juiste positie en lengte dakraam is een zeer belangrijke afweging. Neem de tijd om de juiste kennis en informatie te vergaren om te voorkomen dat u later spijt krijgt van de locatie van uw dakraam.

Soorten dakramen van hout

Er bestaan verschillende soorten houten ramen die in het dak geplaatst kunnen worden.

Uitzet tuimelvenster

Een uitzet tuimelvenster wordt bedient middels een handige bedieningshandgreep aan de onderzijde. Het scharnier zit aan de bovenkant bevestigt waardoor het raam vanaf de onderkant naar buiten openslaat. Hierdoor kunt u het raam volledig openen zonder dat een deel van het raam naar binnen slaat en uw uitzicht belemmert. Tijdens het schoonmaken is het mogelijk om het raam 180 graden te tuimelen.

Tuimelvenster

Dit type dakraam komt het meest voor. Een tuimelvenster slaat half naar binnen en half naar buiten open omdat het scharnier in het midden van het venster is bevestigt. Het raam kan 180 graden om z’n as tuimelen waardoor het raam aan beide kanten makkelijk schoon te maken is.

Zolderdakraam

Dit type raam wordt voornamelijk gebruikt voor opbergzolders of niet geïsoleerde daken. Het zolderraam opent naar uiten toe en is het meest standaard type. Voor lage kosten kunt u evengoed genieten van de voordelen en het genot van natuurlijk daglicht in uw zolder.

Contact

Bent u benieuwd hoe Timmerfabriek Visser u kan helpen bij het maken en plaatsen van een zolderraam? Neem dan contact met ons op via 075 6177 984 of maak gebruik van het contactformulier.

Terug naar overzicht
Onze klanten