Erker op maat laten maken

Meer licht en ruimte in uw wonen creëren is gemakkelijker dan de meeste mensen denken. Een erker is een uitbouw aan de voorzijde of zijkant van uw woning. Een erker zorgt, ondanks het kleine oppervlakte van de uitbouw, voor veel lichtinval en ruimte. In de meeste gevallen vergroot de erker ook de woonkamer. Wilt u een erker laten bouwen? Bij Timmerfabriek Visser maken wij houten erkers op maat.

Wat is nu precies een erker?

Een erker is een ronde, vierkante of veelhoekige uitbouwsel, meestal aan de voorgevel van het huis. De gevel is meestal aan drie zijden voorzien van ramen. De erker was een geliefd element in de woningbouw in de periode van 1920-1940. Maar wordt tegenwoordig nog steeds vaak geplaatst.

Waarom een houten erker?

Een erker bepaalt een groot deel van het aanzicht van uw woning. Een erker van hout geeft een ambachtelijke en nostalgische uitstraling. Timmerfabriek Visser kan de erker volledig op maat voor u maken. Wij zorgen voor de perfecte afwerking, zowel binnen als buiten. Het ontwerp en alle details worden totaal aangepast aan uw wensen.

De voordelen

De voordelen van een erker zijn:

  • Grotere woonkamer, vaak vergroot een erker de woonkamer met al 25%.
  • Mooiere uitstraling van de woning.
  • Zicht naar buiten wordt verbeterd.
  • Veel lichtinval.
  • Een erker is vergeleken met andere aanbouwen snel gebouwd.

Heeft u een vergunning nodig bij het plaatsen van een erker?

Als u een erker aan de voorgevel wilt realiseren heeft u in alle gevallen een vergunning nodig. Aan de achterzijde en de zijkant van de woning zijn in bijna alle gevallen de erkers vergunningsvrij. Voor alle erkers in het straatbeeld is een vergunning nodig. 

Timmerfabriek Visser maakt de erker graag voor u op maat. Wilt u graag een nieuwe erkers laten bouwen of uw huidige erker renoveren? Of wilt u weten wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel 075 – 6177984.

 

Terug naar overzicht
Onze klanten