De gevel restaureren

Restaureren houdt in dat het terug wordt gebracht in de oude staat. Het gebeurt vooral bij oudere gebouwen zodat de uitstraling en sfeer behouden blijven. Restauratie en renovatie zijn wel verschillend van elkaar maar worden toch vaak door elkaar gehaald. Renovatie is namelijk een ingrijpende verbouwing zodat iets woonbaar wordt en een restauratie is het terugbrengen in de originele staat. Hieronder vindt u alles over gevelrestauratie.

Wat is gevelrestauratie?

Bij een gevelrestauratie wordt de gevel weer hersteld, dit houdt in dat alle scheuren, verkleuringen en voegen weer terug worden gebracht naar de originele staat. Een restauratie gebeurt vaak bij monumentale panden en panden die ouder zijn dan 50 jaar. Bij de restauratie zijn originele materialen nodig.

Waarom de gevel laten restaureren?

De gevel is het eerste wat men ziet van uw pand. Naast de uitstraling heeft het ook een beschermende werking. Als uw gevel schade heeft en dat wordt niet verholpen, dan kan dit nog meer problemen veroorzaken. Door de gevel te restaureren wordt de schade verholpen en gaat het er weer uitzien als voor de schade. Na het herstellen kunt u ervoor kiezen om de gevel te impregneren. Dit houdt in dat er een waterafstotende laag op de gevel wordt toegevoegd. Hierdoor wordt de gevel minder snel door vuil en weersinvloeden aangetast.

Het uitvoeren

Als u besloten heeft uw gevel te restaureren is het belangrijk dat u zoveel mogelijk informatie heeft van hoe de gevel er eerst uit zag. Met de informatie die er over de eerdere staat is, wordt er gekeken naar de huidige gevel en wat er gerestaureerd moet worden om het gewenste resultaat te behalen. De volgende werkzaamheden worden dan vaak uitgevoerd:

  • Scheuren in het metselwerk of in de muur worden gerepareerd
  • De voegen worden gecontroleerd en indien nodig opnieuw gedaan
  • Als de kleur vervaagd is van de gevel zal dat ook opnieuw gedaan worden, meestal doormiddel van stralen
  • Hebben de kozijnen en de raamdorpel nog dezelfde uitstraling? Als dit niet het geval is zullen deze ook vervangen of geverfd worden

Het restaureren kan verschillen qua tijd, dit ligt puur aan de werkzaamheden die verricht moeten worden en hoeveel er gedaan moet worden. Houd hier ook rekening mee.

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van restauratie van uw gevel of wat wij allemaal nog meer doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075-6177984.  

Terug naar overzicht
Onze klanten