Laatste nieuwsArchief

Lijstwerk voor monumentale gebouwen

Veel oude gebouwen maar ook monumentale gebouwen hebben lijstwerk verwerkt in het interieur. Lijstwerk werd vroeger veel gebruikt om aan te tonen dat er een rijke familie woonde. Bij het restaureren en renoveren van deze gebouwen is het belangrijk om het lijstwerk ook weer terug te brengen naar de oude staat en/of te repareren. Wij zijn gespecialiseerd in het behouden en het terugbrengen van…

Bijzonder lijstwerk op maat

Door de eeuwen heen is er in lijstwerk een enorme variëteit ontstaan. Lijsten spelen een belangrijke rol bij de afwerking en uitstraling van een pand. Timmerfabriek Visser kan elk profiel maken. De kennis bij Timmerfabriek Visser van materiaal, mogelijkheden, gewenste vormen en hun betekenis, garanderen een hoogwaardige toepassing van de juiste lijsten. Lijsten vindt men niet vaak meer, zeker…

Houten gevelbekledingen

Timmerfabriek Visser heeft al decennia lang ervaring in het aanbrengen en monteren van houten gevelbekleding. Onze specialisten kijken samen met u naar de beste mogelijkheden voor uw woning of pand. Dankzij onze rijke ervaring kunt u rekenen op een goed resultaat.

 

De rol van een lijstwerk

De architectonische stijl van een woning kan een grote rol spelen bij de opbouw van een profiel. Veel originele lijstwerken zijn nog terug te vinden in woningen welke gebouwd zijn aan het eind van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. Timmerfabriek Visser kent de kunst van het profileren.

Lijstwerken

Veel historische gebouwen hebben lijstwerken als versiering, maar bij moderne woningen komt het ook voor. Lijstwerken spelen een erg belangrijke rol bij de uitstraling van een huis. U kunt het zien als één van de eigenschappen die een huis uniek maken. Bij ons worden de lijsten en profielen van hout gemaakt. 

Onze klanten